mandag, januar 19, 2009

"Alle er bedre enn på min tid"

Det sier Ingemar Stenmark i artikkelen "Stenmark håper Bjørndalen slår rekorden hans". Det gjør jeg også, men om det automatisk gjør Bjørndalen større i folks øyne enn Stenmark... Det tviler jeg på. Og det er ikke Bjørndalens feil. Da Stenmark herjet, stanset landet. Av naturlige grunner. Da var det bare et par TV-kanaler å se på, og helter ble allemannseie. Slik er det ikke i dag. Men Bjørndalen er uansett større enn stor.

Og når det gjelder en noe mer obskur sport, fallskjermhopping - og RW, som min gren en gang het - så avslutter jeg med å si som Stenmark: Alle er bedre enn på min tid.

Derfor var det stort å komme på 3. plass i SM 2008, uten trening.

Forøvrig er Craig Girard den største i den grenen, selv om min første helt het Eric Fradet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det fine med disse to skiløperne er at de er meget gode forbilder for unge mennesker. De har begge to ydmykhet og samtidig ekstrem vinnersans. Interessant lesing for dem som er interessert i statistikk er at Stenmark kun hadde noen få plasser utenfor topp 10 igjennom hele karrieren. Han har pallplasseringer i en brorpart av de løpene han kjørte. Det går ikke å sammenligne med noen. Bjørndalens fem OL-gull i samme spill er også en ekstrem prestasjon. Sammen med Ole Gunnar Solskjær og Bjørn Borg er disse gutta blant de mest sympatiske og jordnære Nordiske idrettsutøverne igjennom alle tider.