fredag, oktober 26, 2007

Jaktsesongen på Björn er i gang...

De siste ukene har jeg fektet bra. Bedre enn på lenge. På tirsdag kom enda en seier (10-5) over vår regjerende klubbmester (2006), Björn.

I går, etter en bra leksjon med treneren og på slutten av første kamp, mot Johan (som jeg forøvrig startet året med å slå, men som jeg tapte mot i dag), føltes det, i et utfall, som om noe sprakk i venstre lår. Det var bare å slutte for dagen. Sikkert bare en kraftig strekk eller noe. Det går over. Og det går sikkert fortere over enn Svartbelte-Hansens uheldige senekutt.

2 kommentarer:

Johan sa...

Frågan är om vi ska hänga upp hans mask på väggen varje gång vi vinner, kan bli dyrt för Björn!

Ken Hansen sa...

Eller denne?

Stegen
Detta är en tävlingsform som löper över flera träningspass, ventuellt hela säsongen. Gör en stege där alla fäktare har sitt namn. Namnen måste kunna flyttas på ett enkelt sätt. Förslag: sätt upp ett tygband på väggen. Gör en klädnypa för varje fäktare med fäktarens namn på. Sätt klädnyporna på bandet. De är enkla att flytta.
Vid första tillfället slumpas namnen in på stegen uppifrån och ner. Därefter gäller följande: Fäktarna utmanar varandra. En fäktare får aldrig neka utmaning från en fäktare som befinner sig längre ner på stegen. När två fäktare möts byter de plats på stegen om den med lägre plats vinner. Om den med högst placering vinner behåller de sina platser på stegen.