tirsdag, desember 30, 2008

Årets siste trening

Her er et kort klipp fra årets siste trening på uppsalapisten. Jeg og Jakob møttes for 3. gang i en ellers som sal og trente spissfølelsen i 30-40 minutter før vi fektet resten av tiden.
Parkeringstid fra 18:56 til 21:00.

mandag, desember 22, 2008

McDonalds i Enköping

Den tradisjonsrike julegavebytteturen til Enköping fant sted i dag. Også i år sovnet Meija i bilen, og var "litt", i tradisjonens ånd, grinete før maten begynte å virke, men tødde opp i tide til vi skulle dra.

lørdag, desember 20, 2008

Barnløst soverom

Nå som Meija er blitt stor jente, (les: soverommet hennes er blitt ferdig nok til innflytting), så var det på tide å demontere den nå ubrukte barnesengen hennes som har stått i hjørnet bak døra på soverommet vårt i 4,5 år.

Vakna utvilad

Helt siden Tengblad var lyrisk om sin oppvåkningslampe, har jeg vært sugen på å pryde nattbordet med en slik, men av en eller annen grunn er det noe som har hindret meg å kjøpe en. Var det prisen? 1500-2000 for ei lampe virker stivt, men om man "vaknar utvilad" så må det jo være bra, eller? Her om dagen så jeg Sibas annonse for sin Limited Label-variant - til bare 499 SEK. Hvorfor ikke kjøpe en?Da jeg våknet morgenen etter, innså jeg hvorfor ikke. Med en 4,5-åring i huset som hvisker "pappa, pappa" i øret mitt klokken 0530, så blir vel effekten av en oppvåkningslampe kl. 0630 til 0700 noe redusert, antar jeg.

En slik lampe passer single, ikke småbarnsforeldre.

Å våkne uthvilt, virker utopisk for tiden, men om noen år så! Bare vent!

Å sveve i stillhet...

...det er deilig det.I går var jeg å testet farsdagsgaven jeg fikk i Portugal, floating på sans. Det var en herlig opplevelse. Jeg innrømmer at jeg duppet av litt innimellom, men ble vekket av trafikken, trodde jeg. Da jeg kom hjem gikk det opp for meg at det neppe var trafikken, men en kamel.Vannet var forøvrig så salt at mine ubrukte, inntil i går, Speedos, som jeg kjøpte til eventuelle svømmerekordforsøk etter crawlkurset, sto av seg selv. Grunnen til at jeg ikke brukte favorittbadeshortsen min, er at den ble igjen i moderns leilighet i Portugal. Forøvrig har flere kopiert "utsikt akkurat nå"-postene mine som begynte med denne utsikten, men uansett utsikt, denne er den beste til nå.

fredag, desember 19, 2008

Loe besøker Zofies verden

"Fram mot julaften skal 24 profilerte mennesker fra ulike felt få sette sine ord til den kritikerroste popkunst-serien", skriver Dagbladet.

Selv syns jeg Erlend Loes versjon (over) er bedre enn originalen.

Zen & The Art Of Listelegging

Ei lita list. Det er alt som gjenstår. Det tar ikke en gang to minutter å få den fem centimeter korte, hvitmalte biten på plass. Jeg går ned på kne, folder min hånd rundt hammeren og slår forsiktig inn spikeren. Helt inn. Så setter jeg en stjerneskrutrekker mot enden på spikeren og slår forsiktig for å senke spikerhodet inn i listen. To slag. Det siste gjør susen. Lista sprekker. Neei! Er det mulig? Jeg reiser meg opp for å sage til ei ny list. Legger den sprektes to biter sammen på ei ny list. Strekker hånden ut etter blyanten for å sette et merke, men den ligger ikke der den skal. Den ligger akkurat, nesten, utenfor rekkevidde. Jeg når den så vidt. Men spissen er brukket! Faen! Hvor er blyanthvesseren? Der, ved siden av kjøleskapet. Men den er blokkert av en annen avbrukket spiss. Det går ikke å riste den ut. Pokker! Jeg må skru av bladet på hvesseren. Men hvor er boksen med de små skrutrekkerne da? Ikke der den skal ligge. Jeg finner den under ei avis på benken. Av med hvesserbladet, ut med blyantspissen, på med hvesserblader. Men trekkeren er avmagnetisert. Det er det ene etter det andre! Hvor er den kraftige kjøleskapsmagneten blitt av? Den jeg kjøpte fordi det blir så mye på døren at det ramler ned når noen går forbi. Borte! Jeg finner den skjult under noe papir, på døra. Jeg magnetiserer den lille skrutrekkeren, og løfter skruen på plass i hvesseren. Endelig! Inn med blyanten. Hva! Hvorfor går det ikke! Nei! Bladet er opp ned! Skrue ut, snu bladet, skrue inn, blyant inn, spiss brekker på nytt. Av med bladet en gang til. Det er nå jeg begynner å innse at dette ikke vil ta to minutter. Til slutt. Endelig! Blyanten er hvesset. Jeg går inn på rommet, streker på lista og sager av en ny bit på fem centimeter. Blir ikke fornøyd. Sager til en ny bit. Bruker lang tid på å slipe ned bakkanten så den skal passe. Deretter maler jeg den, og legger den til tørk.

Er tingenes iboende jævelskap grunnen til at det er så mye uferdig i de tusen hjem?

lørdag, desember 13, 2008

Gubb-KM 2008

Etter gårsdagens Gubb-KM (jeg kom på 3. plass, slått av to gamlinger) i fekting med etterfølgende tur på byen, møttes Jakob og jeg kl. 12.15 på uppsalapisten for å trene litt. Det som skulle bli en kort runde, ble nesten to timer.Først spisstrening, deretter mano a mano. Det ble en veldig bra trening, med mange aha-opplevelser. Vil gjentas.

onsdag, desember 10, 2008

Fekteklubbens juleavslutning

I går tok Meija og jeg bussen til fekteklubbens juleavslutning.
Mens Meija løp rundt på pisten og i gangene på Fyrishov......spiste jeg pepperkaker og drakk brus før jeg fikk medaljen for årets 3. plass i KM, og tok taxi hjem med Meija.

De siste fem i samlingen
2008, KM, Fekting, 3. plass
2008, WC, Speed Skydiving, 1. plass
2008, SM, FS4, 3. plass
2007, KM, Fekting, 2. plass
2006, KM, FS4, 1. plass

Forøvrig er det synd at vi ikke får medalje for Värjkamraternas :(

søndag, desember 07, 2008

Dagens horoskop...


Lejonet (Ann): Omväxling och äventyr gör söndagen till en perfekt upplevelse för dig. Fiskarna (Ken): Det handlar om lyx, njutning, kärlek, känslor.

Ekstratrening...


Igår var det ekstratrening med Sofie på Uppsalapisten, og jeg fikk mange aha-opplevelser. Å trene teknikk er gøy.

tirsdag, desember 02, 2008

Happy, happy, happy!

Det ble en 3. plass i klubbens fektemesterskap på meg i kveld, og det er jeg kjempefornøyd med, all things considered.

I fektingen er det slik at man av tradisjonsgrunner ikke fekter om tredjeplassen, ganske enkelt fordi man ikke var i stand til det, derfor ble det delt tredje med Christoffer.

När djuren släpps ut ur garderoben...

...er overskriften på dagens frokostartikkel i UNT.Den handler om utstillingen Rainbow Animals, en utstilling som motbeviser de homofobes argument om at homoseksualitet er unaturlig ettersom det ikke forekommer i naturen.

Selv synes jeg det mest tankevekkende med artikkelen var bildet jeg fikk i hodet av naturvitenskapens forskere som, satt på en spiss, så en heteroseksuell giraffhanne som luktet på en heteroseksuell giraffhunne, og beskrev det som "seksuelt interesse", mens en giraffhanne som har analsex med en annen giraffhanne, "94 % av all seksuell aktivitet mellom giraffer finner sted mellom hanner, blant annet analt med utløsning", ble ikke tolket som sex.

Noe annet jeg syntes var morsomt i artikkelen var tittelen på en vitenskapelig artikkel fra 1987: A note on the apparent lowering of moral standards in the Lepidoptera. Lepidoptera er sommerfugler, fjärilar.

Informativt og tankevekkende fra UNT. Synd jeg ikke fant en link til UNTs artikkel på nettet, men her er en til Aftonbladet.

mandag, desember 01, 2008

Julegaveønske


Hvem ønsker seg ikke en greie som kan alt og litt til? Ingen. Nettopp. En sånn greie ønsker i hvert fall jeg meg til jul. Det er en laseravstandsmåler med overlegen presisjon. Den måler areal, volum, kontinuerlig og med Pythagoras. Den har også en hellings- og vinkelmåler. Hvor store er rommene? Hvor langt er det herfra til dit?