torsdag, mai 31, 2007

Mai 2007

1. Regn på dagis.
2. Snigel!
3. Mamma er bortreist. Pølser til frokost!
4. En tur til Gla Uppsala.
5. Fine knapper? Den må jo ha et bra kamera også!
6. Årets første hopp.
7. Dagisarbeid. Noen må jo ta bilder, ikke sant?
8. Hjemme. Noen må jo ta bilder, ikke sant?
9. En ekstra vaffeldag.
10. En tøtsj kultur: Singin’ in the rain.
11. Som jeg sier, noen må jo ta bilder.
12. Den årlige Malmadagen.
13. Det glade paret.
14. I parken, etter dagis.
15. På fekterening, mens laget er i Bedford. De snittet 21,6.
16. Gressklipping.
17. Seks ganger 50 pluss 16 ganger 33 er lik 8,28 liter øl på 11 dager.
18. Mys i hagen.
19. Mys på Tzatziki.
20. Plenen må vannes.
21. Vårdsätraviken.
22. Snygging på café.
23. Sovnet på sykkel hjem.
24. Slo den regjerende klubbmesteren.
25. Nytt mobilkamera. Glemte å stille inn dato, så denne månedens siste tre bilder kommer først i collaget.

PS. Tok 308 bilder denne måneden. Jeeez!
For å få litt mer fokus på fektetrening, valgte jeg på tirsdag og skrive ned alle resultatene fra treningskampene. Som nevnt så vant jeg over Björn, men det var på en av tre kamper vi gikk. Allikevel, en fjær i hatten til meg. I de andre kampene, slo han meg 5-10 og 7-10.Grafen viser en sammenstilling av mine støt mot fektere jeg vanligvis taper mot, som Björn, Sophie og Joakim (har forøvrig slått alle i hvert fall en gang), og fektere som jeg klarer å fekte jevnt mot (vi vinner og taper som oftest 9-10 og 10-9 mot hverandre).

Den sammenlagte stillingen i tirsdagens episke slag - Ken mot røkla - viser altså at jeg tapte med 67 støt mot 85 (44% mot 56). Totalt ble det ni kamper.

Fektere jeg vanligvis vinner over, er ikke med i grafen.

onsdag, mai 30, 2007

28 maj, kl. 18:15 Ljungby, Posten har tagit emot försändelsen.
28 maj, kl. 19:27 Strålfors Svenska AB, Posten har mottagit elektronisk förhandsinformation från avsändaren.
28 maj kl 20:19 Jönköping, Försändelsen har sorterats.
29 maj kl 05:18 Stockholm Södra, Försändelsen har sorterats.
29 maj kl 12:07 Posten Företag Kungshörnet, Försändelsen har passerat Postens Företagscenter för vidare transport till mottagarens Serviceställe.
30 maj kl 11:32 ICA Supermarket Norby, Försändelsen har kommit till Postens serviceställe.

30. mai, kl. 12.36.

tirsdag, mai 29, 2007

"Juhuu! Grymt!", var svaret fra min kjære da jeg (stolt som en hane) sms-et at jeg slo Björn 10-7 på dagens trening.

Hun har forøvrig fått bagasjen og er framme i Lublin, etter en busstur på fire timer.

SMS fra Ann

1002: Varmt i Warsawa :)
1047: Bagaget er kvar i Sverige...

mandag, mai 28, 2007

0706: Morgenprosedyre innledes. 0713: Morgenprosedyre brytes. Naboen på andre siden av gata spør om vi ble frastjålet sykler i natt. Nei, svarer jeg. Han forteller at fire sykler på hans side av gaten ble stjålet i nattens mulm og mørke, og han holder opp en avklippet lås. 0714: Morgenprosedyre fortsetter.

1611: Dagishenteprosedyre innledes. 1632: Dagishenteprosedyre avbrytes av at Meija sier: "Titta, sykkel."

Vi tar med oss sykkelen og ringer på hos naboen. Den er hans. Han blir ekstatisk.

Det var en gang vi begge kunne la sykler stå ulåste. Den tiden er over, for lenge siden.

1636: Isbilen kommer.

1640: Hjemme.

søndag, mai 27, 2007

Potetgnocci med sjampinjong, bacon, pinjenøtter, fersk spinat, vitløk og parmesan. Lyrisk.
I går syklet pappa og jeg til Vårdsätraviken.

fredag, mai 25, 2007

rsstroom reader ønskes

For noen uker siden spiste Ann og jeg god mat i Stockholm, i selskap med Anns mor, Robine, og hennes mann, Gunnar. Deretter gikk vi på Oscars Teatern og så Singin' In The Rain. En fin opplevelse, som planlagt.

I går delte Ann og jeg en Meze PiatoTzatziki, ved elven i Uppsala. Også en fin opplevelse, som planlagt.
Deretter bar det galt av sted. I utgangspunktet hadde vi tenkt å gå på Lisa Miskovsky-konserten på Katalin, men jeg følte mer for å svime litt rundt.

Etter en stund endte vi opp på Spider-Man 3.

Disappointed!

Ikke fordi det var en dårlig film, selv om jeg syntes den ble veeeeeldig lang, men mer fordi jeg angret på at jeg var så svimete at det ikke ble konsert.

Sett gjennom etterpåklokskapens knivskarpe brilleglass, så hadde det helt klart blitt en bedre opplevelse.

Plan the work, work the plan - oftere. Eller kanskje det passer bedre med: Plan the play, play the plan?

onsdag, mai 23, 2007

Forrige uke var det sykdom på dagis, igjen. Meija ble sendt hjem med feber, og jeg ble snørrete på søndag. Til tross for det, tok jeg en tur på fektingen i går. Og godt var det. Planen var å teste den nye teknikken mot Jonas, men jeg fikk det ikke til like bra som mot Maria og Björn forrige uke - faktisk ikke mot verken Jonas eller noe av de andre i går, selv om jeg vant litt og tapte litt. Men en virkelig stor fordel med fektingen er at jeg kan ta meg ut uten å få dyrisk vondt i nakken og hodet etterpå, til forskjell fra "dirt-diving".

PS. Har kommet i gang med styrketrening igjen.

torsdag, mai 17, 2007

Det går bedre og bedre dag for dag, med nakken. Hvile fungerer, men på tirsdag ble lysten til å gjeste pisten for sterk, og jeg tok en tur for å sjekke formen.

Det gikk over all forventning og jeg fektet bedre enn noensinne. Til tross for veldig lite trening i år, ble det seier over Maria. Rett skal være rett, hun har ikke trent så mye i år, hun heller, men hun er dyktig som bare det.

For å sjekke om det var en tilfeldighet på tirsdag, tok jeg en tur til fektesalen i dag også. Der var det nesten tomt, bare Björn (vinneren av klubbmesterskapet) hadde dukket opp. Og godt var det, for jeg fektet fortsatt bedre enn noensinne. Selv om det ikke ble en ny fjær i hatten, så ble det et veldig bra resultat, og min nye taktikk betaler seg. Jeg både ledet, og fulgte ham tett i flere kamper, og vår siste dyst endte med respektable 15-13 til han. Plaudite, for meg selv.

På tide med styrketrening.

17. mai

For to år siden skrev jeg innlegget "Hvorfor feires 17. mai, egentlig?", og jeg syntes det var på tide med en liten oppfriskende kortversjon i dag:

"Torgslaget, kalles en rekke oppløp i Oslo 17. mai 1829. Karl Johan hadde forbudt enhver festligholdelse av dagen, men en større menneskemengde hadde om ettermiddagen hilst dampskipet Constitutionens ankomst med hurrarop og sang og var deretter dratt opp til Stortorvet. Myndighetene ble nervøse, og den i virkeligheten helt fredelige masse ble jaget bort av tilkalt kavaleri og infanteri. Dette fremkalte sterk forbitrelse, som særlig rettet seg mot stattholderen, grev Baltzar von Platen, og umuliggjorde hans stilling i Norge. Den stemning Torgslaget fremkalte, førte til et gjennombrudd for festligholdelsen av 17. mai."

For denne nordmannen, i utlendighet, blir det en rolig dag på kontoret i stedet for en forblåst dag i vindtunnelen i Bedford. Norge neste år, med Meija på skuldrene? For å feire Norges bursdag og grunnloven.

Bildet er av Alfred, Meijas tremenning i Norge.

tirsdag, mai 15, 2007

Kjepper i hjul er noe dritt

For å utdype det jeg skrev i "Acta est fabula" så la min gamle nakkeskade ikke bare kjepper i hjulene for EST (fallskjermlaget), men også for årets fekte-SM, Värjkamraternas og Challenge Fillol. Det ble mange skuffelser på en gang, men det meste løser seg.

torsdag, mai 10, 2007

Acta est fabula

En gammel skade bestemte seg for å lage store vanskeligheter for EST.

tirsdag, mai 01, 2007

April 2007

1: Syk. 2: Glade. 3: Glad. 4: Påskemiddag hos Meijas mormor i Västerås. 5: Til Tallinn. 6: Den årlige turen til Kung Björns Hög. 7: Weeping Willow. 8: Etter haglstormen. 9: Glad. 10: På besøk hos Marie & Abi. 11: Meija renser takrenner. 12: A work of art. 13: Ida har løpt en mil på 41 minutter. 14: På Pelle Svanslös' hus. 15: Glad. 16: Valborgsmesseaften.

Morgenkaffe i senga


Å skrive etter innfallsmetoden. Helt ok. Spesielt i mangel av et tema (en tittel), som nå. Og der kom tittelen på plass. I mangel av en morgenavis, sitter både Ann og jeg med hver vår bærbare i senga, på denne siste av langhelgens fire fridager, og skriver. Før hun tok sin fram, lå hun og leste i "Pinocchio-effekten" og drakk morgenkaffe. Jeg har surfet rundt på nyhetssider, msn-et med Tom, sjekket "climatecrisis.net" (vi så på Al Gore-filmen i går, etter en dag "i myrstacken", og montering av ny sykkel på kjøkkengulvet mens jeg drakk øl).

Jeg må drite. Straks tilbake...

Forresten, jeg har jo både bærbar og trådløst nettverk, så det er jo ikke noe som hindrer meg i å både skrive og..."nnnng".

Hvor var jeg? Jo. Morgenkaffe i senga. Det var en gang, tidligere i år, at vi hadde fri og ble liggende i sengen og fikk lyst på morgenkaffe. Ann hentet avisen, og en fin tradisjon ble født - en som har vokst til å inkludere frokost, surfing, blogging...

Tilbake i senga.

...mens Meija hopper i senga, leser, eller ser på video. I dag har det blitt både Spirit og Mulan.

Bildet er fra en av Meijas favorittrestauranter, som vi dro til etter at hun hadde våknet fra ettermiddagsluren "på stan" i går.

Men nå får det være nok. Ha en fin dag :)