onsdag, august 30, 2006

Venezuelan Connection

Den 20. august skrev jeg om klubbmesterne og "Världsklass på leglocks...20 år for sent" - vel, her er video'n.
...helt uten sammenheng med at David "tipset" meg i en kommentar om at den kunne embeddes her...yeah, right.

tirsdag, august 29, 2006

Jøss!

Har du sett på maken!Dagen da larvene kom til Flogsta

Johannes Halshogg

"Johannes Halshogg, 29. august, gammel minnedag for henrettelsen av døperen Johannes. På primstavene kan dagen ha et sverd som merke. Dette har ført til navnet Vergismesse, og det blir forklart med at ingen måtte bære kårde eller sverd den dagen. I Telemark ble det sagt at om man hugde ned småskog den dagen, ville den ikke gro opp igjen."

Så i dag blir det ikke noe fektetrening på meg, men det har ikke noe med halshoggdagen å gjøre :)

Kårdeknekk

Etter forrige kårdeknekk fant jeg fram en gammel klinge jeg har hatt stående i hjørnet på kontoret, skrudde på en spiss, limte på plass en strømledning og monterte resten av sulamitten - og "Ken 7" var klar til dyst.

Den fikk et langt liv i hvile og et kort øyeblikk "in action".

På treningen i går fikk Jonas låne den siden hans kårde feilfungerte. Etter noen få støt knakk han min nummer 7.

Som jeg sa, det var en gammel klinge. No worries, mate.

søndag, august 27, 2006

Is, brus og potetgull

Etter en helg hjemme kjørte Meija og jeg til Gryttjom og hentet Ann, som hadde stått HL på fredag og hoppet med laget sitt på lørdag og søndag.

torsdag, august 24, 2006

Marek og Jonas

Det ble nok en bra dag på fektetreningen. Jeg slo blant annet Marek 15-10 og Jonas 15-14. Hurra! Det er bare å innrømme at jeg ikke har blitt en dårligere fekter siden sist.Kårde nummer tre av fem takket for seg i kampen mot Jonas.

søndag, august 20, 2006

Klubbmestere

"Världsklass" på leglocks...20 år for sent, men det holdt til å bli klubbmestere i 2006.Dette bildet ble tatt over Skydive DeLand i 1988. Fin hoppdress, eller hva?

Bloggeferie? Ja.

Jaggu ble det ikke bloggeferie allikevel. Og det var deilig. Som resten av ferien, men nå er den over.

mandag, august 14, 2006

Bloggeferie? Nei.

Jeg vurderte å ta noen dagers ferie fra bloggingen, men den planen gikk i vasken :)

I går fikset Meija og jeg oss, blant annet, en "myshörna" under trappen...
...og gikk til butikken en liten tur mellom regnbygene. Vi hadde tenkt å sykle til "havet", dvs. Vårdsätraviken, 4,5 kilometer unna, men det får bli en annen dag.I formiddag høljet regnet ned. Da ville Meija ut og som kjent så finnes det bare dårlige klær.

lørdag, august 12, 2006

Feriedag 2 - Hågahögen

Det er ganske nøyaktig 42 681 600 sekunder, eller 494 dager, siden jeg sist var på Hågahögen (Kung Björns Hög).
Min andre feriedag, hjemme med Meija, begynte stille og rolig med frokost i senga. Så tok vi oss et bad mens været klarnet opp, og etter lunsj syklet vi til Hågahögen.

Hågahögen ligger rett i nærheten av Håga By, og etter å ha syklet gjennom Håga By forstår jeg bedre hvorfor svensker stusser når jeg kaller Uppsala og Stockholm for "by". I Norge betyr betegnelsen "by" noe helt annet enn i Sverige. Oslo, for eksempel, er en "by", til og med en storby med sine 538 411 innbyggere (2006). Håga By er knapt nok et sted, mer som et høl i veien å regne man passerer på vei til et eller annet, som Ørje (ved svenskegrensa, på E18 mellom Oslo og Stockholm. Jeg vokste opp på Ørje før jeg flyttet til Askim (i Norge), og det er et sted med 1510 (1999) innbyggere. Askim, derimot, fikk bystatus for noen år siden, og har 14089 innbyggere (2005). Uppsala er en "stad" med ca. 130 000 innbyggere, mens länet har ca. 300 000. Dermed er det vel klart at om jeg sier "by", når jeg snakker med svensker, så mener jeg "stad". Sier jeg "sted" eller "tettsted", mener jeg "by". Verre er det ikke.

Etterpå var vi noen timer i parken og Meija klatret opp den lealøse stigen for første gang.

fredag, august 11, 2006

Feriedag 1 - Fågeldammarna

I Stadsskogen er det et par dammer som heter Fågeldammarna. På formiddagen tok vi oss en lang sykkeltur i skogen og ble ved fugledammene ganske lenge.Det er jaggu deilig med et nytt ferieforsøk. Satser på ti feriedager på rad, denne gangen.

PS. Rett før Meija og jeg dro til Fågeldammarna, fikk jeg muligheten til å ofre noen flere netter. Jeg takket nei.

På kvelden gikk vi en lang tur i nabolaget før vi koste oss med kyllinglår og en dvd i senga før Meija sovnet.Det er en virkelig herlig, og en relativt ny opplevelse, å legge meg uten å ha en jobb planlagt for neste dag...

Gratulerer med dagen

For ett år siden slappet australiafareren av i hengekøya i hagen vår.I år feirer hun bursdagen sin i Australia. Når Meija og jeg våkner - ja, jeg er ferdig med galskapen og har ferie igjen - skal vi finne ut en måte å feire henne på, utpå kvelden altså. Men først, gratulerer med dagen. Det er morgen i Australia, men her er det langt på natt og jeg skal sove.

tirsdag, august 08, 2006

Galskap

I et anfall av noe som helt klart må være en form for galskap, spesielt siden jeg hadde bestemt meg for å ta ferie sammen med Meija de to ukene Ann er bortreist for å hvile ut og slappe av etter litt for lange arbeidsdager og netter i litt for lang tid, og akkurat da jeg begynte å føle meg litt mer uthvilt, så takket jeg ja til tre jobber som skal leveres på fredag. Ren og skjær idioti. Skal jeg klare å bli ferdig med de, og det må jeg, så blir det nattarbeid de neste "dagene"...

mandag, august 07, 2006

Feriedag 3 - Murkleparken

Det er deilig å ha ferie, hjemme. Dette har jeg savnet, lenge. Å bare gå rundt sammen med dattera mi, spise, se på video, lese, rydde, og selvfølgelig, gå til lekeplassen i Murkleparken sammen med Meija.

Jeg tar mange bilder og var litt i tvil om jeg skulle velge et fra formiddagsturen...
...eller et fra ettermiddagsturen.Uansett, vi savner snabel@nn.

søndag, august 06, 2006

Fire glade gutter

Fire glade gutter fikk endelig gjort fire hopp i dag, men det var på nippet at det ikke ble noen.Da Hanna (Meijas søster og dagens barnevakt) kom kl. 09, satte vi oss inn i bilen og jeg vred om nøkkelen - ikke en lyd. Bilen var fullstendig død. Hva inn i granskauen, tenkte jeg.

Litt effektløs bildytting, noen telefonsamtaler, noen SMS, en sykkeltur for å leie bil, ei lita jente som fikk et blodsukkerindusert hysterisk anfall og 2,5 time forsinket, satt jeg omsider i flyet sammen med de tre beste firerhopperne i Sverige og gikk mentalt gjennom 10, 20, 19 (diamond-bunyip, piver-viper, ritz-icepick).

Da jeg, etter landing, kommenterte at jeg syntes vi burde gjøre SM-rundene på våre første hopp sammen, så viste det seg at det var akkurat det vi gjorde. Kult. Like barn leker best.

Vi rakk å gjøre fire hopp (runde 3, 4, 5 og 8) og var skjønt enige om at firer er gøy.

lørdag, august 05, 2006

Feriedag 1

Det er liksom en etablert sannhet at barn ikke skal spise "godterier" før mat, men i dag fikk Meija en is før lunsj. "Mmmh, godt", som hun sa. Men da hun fikk lunsjen sin servert ble isen liggende ved siden av. Hun spiste ikke engang opp resten etter maten. So much for etablerte sannheter.
Etter å ha sovet litt for lenge etter lunsjen - ja, jeg sovnte også - så Meija på video mens jeg begynte på en ny bok, Labyrinth av Kate Mosse. Etter mat og rydding tok vi oss en lang sykkeltur i Stadskogen, Meija gikk av ganske tidlig og løp ved siden av og rundt omkring og hit og dit. På vei hjem svingte vi innom en park og traff Vidar på 2,5 og hans mor.
Dagens middag: Falukorv og makaroni.

torsdag, august 03, 2006

God tur, elskling.

Meija og jeg kjørte Ann til busstasjonen i dag. Hun er på vei til Cairns via Tokyo."En myra bland elefanterna" blogger.

onsdag, august 02, 2006

jobb = sol

Jobb er lik sol, man skal ikke klage når man har jobb eller når solen skinner. På den annen side kan for mye bli mer enn nok, men det er vel tross alt bedre enn å sitte i regnet og ikke ha jobb når man vil ha det?

Uansett, fri må man velge å ta om man ikke vil ende opp som "Fat Man Walking".

Køkultur

Om det er én ting sindige svensker ikke har, så er det køkultur. Det er fascinerende hvordan "det är inte rättvist, hva"-mennesker kaster alt slikt i dass og blir dyrisk egoprimitive når de står i kø og ei ny kasse blir ledig ved siden av. Fascinerende.

Strømpetrøtt

Ugh. Trøtt som ei strømpe. Ble sittende å jobbe utover natta for å bli ferdig med Discovery-deadlinen som er kl. 12 i dag. Gjorde den ferdig i dag tidlig. Har bare Den store Lebowski med ekstramateriale igjen før jeg har fri i to uker fra den fjerde kl. 12.

tirsdag, august 01, 2006

Tiden flyr

Ann jobber døgnet rundt, nesten. Har gjort det lenge nå. Forbereder jobben i Australia den 3-17. august. Egentlig skulle Meija og jeg blitt med på en feriereise i tillegg til @nns jobbopphold down-under, men det droppet vi. Meija og jeg blir hjemme og tar det rolig i to uker. Jeg skal ikke jobbe. Nuvel, kanskje litt, men foreløpig er jobbkalenderen tom. Vi får se hvor lenge den blir det. Meija og jeg skal ikke bare slappe av, men sykle litt rundt også, som i dag. Vi syklet til lekeplassen på Sommero ved Stadskogen. Vi tok den lange veien dit, og ble der i 1,5 time. Meija løp rundt omkring og overalt og var ikke til stede da bildet under ble tatt.
Deretter syklet vi rett til Friskis & Svettis på Ekeby Bruk og traff Ann. Hun trente mens Meija koste seg med en sjokobolle......og jeg drakk kaffe. Deretter dro Meija og Ann hjem og det var min tur til å trene, dvs. løfte skrot. Det var lenge siden sist.