mandag, juli 23, 2007

Sjette etappe: Coulon - Dinan. Vi våknet til regn. Pas de probleme. Vi kjører videre. Forbi Nantes. Til Vannes (Gwened). Som planlagt. Fint sted, men mye folk. Turistjævler. Spiser pannekake og drikker kaffe. Setter kursen mot Quiberon og Belle-Ile, men begynnelsen av en lang bilkø, får oss til å revidere planene. Vi vender nesa nordover (hjemover).

Innimellom lesingen av Stiegs bok finner Ann en blå stjerne på kartet - "severdighet - kultur/natur" - som heter Fontaine de Jouvence. Ut på landet for å lete etter ungdommens kilde. Vi finner mange steder som ikke står på kartet, men ikke ett eneste skilt til Fontaine de Jouvence. Dog finner vi et til Tombeau de Merlin (?).

Veiene blir smalere og smalere, og da vi finner begynnelsen på en 12 kilometer lang sti, som skal lede til Tombeauen og kilden, begynner vi å leke med tanken på å droppe hele dritten. Vi har ikke tenkt å legge ut på en timeslang fottur i franske skoger sent på kvelden for å finne en vannkilde. Den saken er grei. Da ser vi ei dame bak et lite hus på den tomme campingen. Hun forklarer veien med bil. Vi finner fram. Parkerer. Ut i skogen. følger en sti. Og der. Der er den! Ungdommens kilde.

Vi tar et "etter" bilde. Didn't work, men det var en knakende fin tur.
Mot Dinan!

1 kommentar:

Anonym sa...

What the F... Whem är den grååhåra gamlingen?