torsdag, november 29, 2007

Det er alltid plass til en øl

Jeg kom over følgende gamle historie i kommentarfeltet på denne bloggen, men med en liten forbedring på slutten:

En professor sto foran sine studenter med en del effekter foran seg. Da forelesningen begynte, tok han lydløst frem et tomt syltetøyglass som var ca. 5 cm i diameter, og fylte det med stein. Da det ikke var plass til flere steiner, spurte han studentene: "Er glasset fullt nå?"

Alle var enige om at det var det!

Så tok professoren frem noen små steiner. Han puttet dem forsiktig ned i glasset mens han ristet på det. Dermed falt de små steinene ned i tomrommene mellom de store steinene. Da glasset var proppet til kanten, spurte han de studerende igjen:

"Er glasset nå fylt opp?"

Alle var enige om at nå var det fullt!

Da professoren så tok frem en pose med sand, begynte studentene å le. For professoren kunne jo saktens helle en hel del sand ned mellom sprekkene som fremdeles var mellom de store og de små steinene. Han fylte glasset helt opp med sand.

"Nå!", sa professoren, "vil jeg gjerne at dere forestiller dere at dette glasset er deres liv." "De store steinene er de betydningsfulle tingene i livet deres. Familien, kjæresten/ektefellen, barna, deres helse, - altså ting som gjør at selv om dere skulle miste alt annet, ville livet deres fremdeles være fylt. Småsteinene er de knapt så viktige tingene, som for eksempel jobben, bilen, huset. Mens sanden er alt annet!"

"Husk, hvis dere først fyller glasset med sand, er det jo ikke plass til små og store stein. Det samme gjelder for livet! Hvis dere bruker all deres tid og energi på små, ubetydelige ting, blir det ikke plass til de store og viktige tingene! Ha alltid fokus på hva som er viktig for nettopp deg, slik at ditt liv blir lykkelig. Lek med dine barn og sett av tid til legebesøk, slik at helsen din alltid blir tatt vare på! Gå på byen med din partner og allikevel vil det være tid til å jobbe, gjøre rent huset og alt annet som tilsvarer småstein og sand."

"Fyll ditt liv med store stein - ting som virkelig betyr noe! Hold styr på hva som skal prioriteres som store steiner. Resten er jo bare sand!"

Professoren så utover sine studenter, så tok han frem en øl. Ganske forsiktig helte han en hel øl ned i sanden med store og små stein. Han snudde seg så mot salen og sa: "Og moralen er: Uansett hva som skjer i ditt liv, er det alltid plass til en øl!"

Please respect the meat

torsdag, november 22, 2007

Drikker for å redde planeten

Det er Norge som er bra...
Det er Norge som er best...
...men det er ikke så verst i Sverige heller. Skål! :)

onsdag, november 21, 2007

Puckelbanan

"För att hitta ett passande namn till flygplatsen utlyses en namntävling 1958 i tidningen Året Runt, men istället för att föreslå något av de inlämnade förslagen framför juryn det egna förslaget Arlanda. Namnet kommer sig av det existerande Ärlinghundra härad, där flygplatsen är belägen. I ett dokument från 1316 omtalas detta som provincia Aarland, = "åkerlandets område". Mot denna historiska bakgrund fastställde riksdagen 1958 namnet Stockholm-Arlanda flygplats." Wikipedia.

Navnet har altså ingenting å gjøre med marki d'Arlandes som sammen med François Pilâtre de Rozier den 21. november 1783 ble de første mennesker til å gjennomføre en flytur i en frittflygende varmluftballong. Store Norske Leksikon.

Det jeg egentlig skulle sjekke var øya Pentecôte (som fikk navnet etter dagen da Cook så øya for første gang, ikke ulikt Ponce de Léons navngivelse av Florida, og en rekke andre åndssvake ting våre "store" oppdagelsesreisende har funnet på).

fredag, november 16, 2007

Kajsa 3 år

På söndag ska jag och mamma til Kajsa. Hon blir 3 år.

søndag, november 11, 2007

Farsdag 2007

Ble vekket av Ann og Meija med frokost, kaffe og kylling på senga.

Jeg fikk en øl også, men den får vente til kvelden.

Og i dagens UNT fant vi et lite bilde fra Portugal.

Men nok er nok. Formiddagen er slækka bort i senga med synking av ipoden, nyhetssurfing og blogglesing (grattis, Medalje-Martin!).

Det er på tide å stå opp, og fika :)

fredag, november 09, 2007

Femte og siste feriedag

En sofapotet er klar for hjemreisen, men gleder seg allerede til neste ferie i Portugal - sammen med resten av familien. Da skal Ann og jeg svømme med delfiner på Zoomarine, og være her i to uker, dvs. 11 feriedager (lørdag til lørdag er best så man har en fridag hjemme før arbeidet begynner). To dager går bort som reisedager, en dag går bort som akklimatiseringsdag og en går bort som pakkedag før hjemreisen, ergo er dagens feriedag ikke en skikkelig feriedag siden deler av den har gått med til å pakke for returen.Greit. Nok om det. Her er noen bilder fra i dag:Meija er i full gang med klatretreningen......skrivetreningen (another first in Portugal)......soldyrkingen...

...og jeg gleder med til å komme hjem og få fart på treningen igjen...

...men mest av alt så gleder jeg meg til å treffe Ann igjen.

PS. Vi spiste på Vila de Italia. Et bra sted ca. 50 meter fra leiligheten.Dasslokk på urinal.

...og jeg tror (håper) at det var en såkalt døgnsalmonella som angrep systemet i går.

torsdag, november 08, 2007

Fjerde feriedag

Besta har vondt i en tå, så Meija og jeg tok Figo på en lang morgentur til Senhora da Rocha.Ja, Meija har jakke på seg. Det er litt kaldt om morgenen.

Etter noen timer på balkongen, kjørte vi for å shoppe litt, denne gangen på senteret ved siden av Algarve Shopping. Besta stakk innom en elektronikksjappe og kjøpte en DVD som Meija har hjemme, og da hun skulle bytte den, ble vi begge litt småirriterte. Det tok en evighet. På det verste talte jeg ni personer bak disken som ikke gjorde noe annet enn å snakke med hverandre.

På ettermiddagen kom første antydning til at jeg har fått i meg noe (det stekte frokosteggets plomme?) som gjør sitt aller beste for å løse opp magens innhold og exorsiste det ut bakveien.

onsdag, november 07, 2007

Tredje feriedag

Meija våknet grytidlig. Heldigvis la jeg meg tidlig, så det var ikke noe problem. Resten av dagen ble en hviledag på balkongen eller inne i stua. De eneste som gikk ut var Meija, Figo og Besta.

Jeg er godt i gang med Vortex på iPoden min, og en bok som heter Den siste kabbalisten i Lisboa. Ellers ble det litt øl og ovnstekte koteletter til middag.Forøvrig har den lokale butikken Marrachinho gått hen og blitt Intermarché i løpet av de siste dagene.

tirsdag, november 06, 2007

Andre feriedag

En dag på Zoomarine. Papegøyer, rovfugler, hai, skilpadder, fisk, krokodiller, flere fugler, litt mat, karusell og det beste av alt til slutt - delfiner.Stuffed? Ja, om du kommer litt nærmere så.I farta.Musikken fikk det til å rykke i Ballett-Hansen.Fine dyr.

Og en luftetur med Figo og Besta.

mandag, november 05, 2007

Første feriedag

Kaffe, Dumbo, frokost, tur, surfing (på nettet selvfølgelig, havet er altfor kaldt) og avreise. Planen var en dag på Zoomarine, men der var det mandagsstengt så vi kusket mot høylandet isteden.

Carshooting: Fotokoncept. Måste tas från rörligt motorobjekt som rör sig i minst 50 km/h.Solcelledrevet lyskryss.

Fra Foia og 902 meters høyde over havet er utsikten rett og slett fantastisk....og det var flere enn jeg som måtte drite.Utsikt mot Portimao tatt gjennom en turistkikkert med mobilkamera. Fem kronor fattigare.

Fra tre til postkort, lommebøker, vesker og alt mulig annet.Ingen Ferdinand i nærheten.

Dagens ord: Parinha - sugerør. Vi spiste lunsj på et sted oppe i fjellsia, som nok hadde sett sine bedre dager, men som serverte veldig godt kje (kid, geitekilling).

Kveldsmys på verandaen.

søndag, november 04, 2007

Akklimatiseringsdag

Vi sov. Vi våknet. Eller...Meija våknet, og så våknet jeg.Etter morgenkaffen er det den vanlige lufteturen med Figo for Besta og Meija, mens jeg blogger og surfer og kommenterer og leser nyheter. Ikke ulikt det jeg gjør hjemme på kontoret før arbeidsdagen starter.Besta, jag öppnar!

Besta og Meija var en tur på Marrachinho, den lokale butikken, og kjøpte en pakke is.Lykke!

En sløv formiddag på verandaen, jeg foran TV-en når Figo luftes (det er norsk tv i Portugal, men ikke i Uppsala), ellers var det Meija som så på Dumbo eller lekte med hestene sine, og jeg lekte med iPoden.

På ettermiddagen var det tid for en tur til Algarve Shopping. Besta ville kjøpe en dokke til Meija. Da var det også på tide med litt mat i kroppen, og jeg gikk av gammel vane (hest til vannhullet) til Cantina Mariachi, men den var blitt til Chi Ado siden sist.Grei nok mat, men det var ikke som Cantina Mariachi selv om ølen smakte godt.

På dokke- og julegavejakt (det er jo snart tid for å feire), fant Meija sykler. Det tok tid før vi kom oss videre. Aldri har jeg sett en mer rosa sykkel.Kanskje neste år?

lørdag, november 03, 2007

Reisedag: Uppsala-Alporchinhos

Opp kl. 04.20. Snø. Bilen startet ikke og vi gikk glipp av en biltur med Ann (som vi ikke har sett på en stund), men fikk kanskje et lengre liv sammen med henne, for hvem vet hva som hadde skjedd på den glatte veien til Arlanda? Jeg satt i hvert fall med hjertet i halsen bak en veldig snøoverrasket taxisjåfør. Snø? Glatt? Pøh? Shit! Oi! Det gikk saktere og saktere, men vi kom fram til slutt, bare for å bli sittende i et nedsnødd fly og vente på isbilen i en times tid.

Allerede før takeoff la jeg merke til en bråkjekk gammel mann som sikkert er hyggelig og snill, men som tok veldig stor plass, på alle måter, og som selvfølgelig havnet ved siden av meg. Han ble enda verre i fylla. Fysj!

Besta hentet oss på flyplassen i Faro og vi svingte innom Algarve Shopping for å spise og shoppe litt (i år, som i fjor).Vi spiste på M (som står for Meija, eller hur?)

For noen år siden tok Meija sine første skritt på Fnac, og denne gangen gikk jeg ut derfra (etter å ha brukt noen gavekort) som den stolte eier av iPod Nano på 8 Gb. Meija valgte fargen.I Bestas leilighet slappet jeg av med en øl på sofaen mens Besta (min mor og Meijas bestemor) viste Meija noen bilder og gikk tur med Figo.

Etter en tidlig middag på Vila d'Italia, og en nydelig grillet laks, tok vi kvelden.