søndag, mai 31, 2009

Trampolinesesongen er åpnet


Det eneste som kunne gjort dette bedre


er et grillet kyllinglår og en kald Heineken.

Utsikten endret seg plutselig


da den ene av oss fikk nok sol på kroppen, men solhansen fortsetter jakten på nøttebrunheten.

Følte det var på tide


med en ny Utsikt akkurat nå. Etter at Meija og jeg har badet på Gottsundabadet og vært i parken, så slapper hele familien av i hagen med kaffe og kake.

Gratulerer, morsan


Og takk for at du var her da Noa ble født.
For uinnvidde så er det morsdag i Sverige i dag.

fredag, mai 29, 2009

Vida Nova


I dag ble det en god rosévin fra Algarve til laksemiddagen. Takk, morsan. Og takk, Cliff.

søndag, mai 24, 2009

Analyse av Fillol 2009


1. Jeg er fornøyd med min egen innsats, spesielt med tanke på at jeg ikke har trent siden før 14/5 da min sønn ble født.
2. Jeg ga alt jeg hadde, og det var bra nok til å komme på 45. plass i går.
3. Er jeg fornøyd med resultatet? Nei.
4. Kunne jeg gjort noe annerledes? Ikke med tanke på oppladningen, men taktikkmessig burde jeg vært litt mindre angrepsvillig til fordel for et bedre forsvar/retrett, samt at alle mine tre våpen burde vært utstyrt med nye spissfjærer. Jeg har aldri mekket så mye mellom kamper som jeg ble nødt til i hele går. Jeg mekket faktisk på kårder (värjor) mer i går enn jeg har gjort hele livet.
5. Av 26 kamper, vant jeg 6. Antall seire kontra antall tap forklarer min litt misfornøyde følelse (med resultatet, ikke innsatsen) etter en herlig lang og slitsom treningsdag (det går å ha to tanker/følelser i hodet samtidig).

Statistikk
Jeg slo Jörgen Berg 5-4. Han endte på 12. plass
Jeg slo Henrik Jarl 5-3. Han endte på 30. plass
Jeg slo Elias Andersson 5-2. Han endte på 52. plass
Jeg slo Victor From 5-2. Han endte på 24. plass
Jeg slo Caspar von Corswant 5-4. Han endte på 48. plass
Jeg slo Pawel Mancewicz 5-4. Han endte på 20. plass

Could'veWould'ves
Med tanke på at alle 5-4 kamper nesten like gjerne kunne endt 4-5, så kunne jeg fort ha hatt bare 3 seire og havnet enda lenger ned på resultatlisten. I tillegg kunne kampen mot From ha endt veldig annerledes med tanke på at han slo meg 5-1 i dagens aller første kamp, og Jarl er også en habil fekter som jeg må slite for å slå. Andersson hadde jeg slått 3 ganger før (SM07, SM08 og i dagens innledende rangeringspulje, så han var jeg ganske sikker på å ta. Dermed kunne jeg fort ha stått med bare én seier.

På den annen side så var det noen kamper som endte 4-5 i min disfavør, og med samme logikk kunne de fort ha endt 5-4:

Jeg tapte 4-5 mot Max Körlinge (41. plass)
Jeg tapte 4-5 mot Carl Lindgren (44. plass)
Jeg tapte 4-5 mot Thomas Sievert (16. plass)
Jeg tapte 4-5 mot Andrew Dixon (43. plass)

Dermed kunne jeg stått med 10 seire (hypotetisk som bare rakkern) i stedet for seks (6), noe som ikke hadde vært nok til å gå videre til direkteelimineringen på søndag. Snittet av plasseringene til de første seks (som jeg slo), og de fire rett ovenfor (som jeg tapte 4-5 mot) er interessant nok en 33. plass.

Både Anton Berg og Victor From hadde 11 seire, men bare From gikk videre til DE32. Anton misset kutten.

Konklusjon
Marginene er små i fekting, og en halvdepressiv følelse over et dårlig resultat, kan med litt nøktern gjennomgang av tallmaterialet snus til noe positivt.

Det er ikke så langt opp som det kan virke etter bare seks seire. Jeg slo tross alt en som til slutt kom på 12. plass, og jeg fikk flere poeng (3) mot blant annet han som endte på 2. plass, men så høyt kommer jeg nok realistisk sett aldri i en internasjonal fektekonkurranse, men den som gir seg er en dritt.

I mellomtiden er jo fekting en artig hobby med hyggelige folk.

Vi sees!

onsdag, mai 20, 2009

Meija hopper langt

I går nevnte jeg at jeg var pappaledig og hadde fikat med Ann og Noa, men også at jeg var i parken med Meija og hennes nabokompis, Astrid. Her har vi et lite collage fra et av Meijas lengste hopp.
Jenta har kroppskontroll.

tirsdag, mai 19, 2009

Kåt gorilla

Da jeg leste dagens Aftonbladet, kom jeg på at en stor del av livet mitt har handlet om fallskjermhopping, og av mine snart 5000 hopp (4997)...
...så er dette et som jeg husker kjempegodt. Jeg har ryggen mot kameramannen, og hoppet ble gjort over Stockholm Fallskjermklubb i 1987, og det kalles Horny Gorilla. Hvorfor? Kanskje fordi det er som å ri på ryggen av en kåt gorilla?
Man starter med å ligge på magen, med grep i hverandres armer, før man svinger beina inn og låser dem i hverandre. Deretter slipper man armgrepene og jubler verre en verst, mens man slenges hit og dit. Kjempegøy!

Here we go again


Er pappaledig på fika med Ann og Noa på Brostrøms. De forrige gangene vi gjorde dette med et spebarn så leste jeg norske aviser. Denne gangen leser jeg første del av det som skal bli min første bok. Jeg har snakket om den før, men da har det bare vært en drøm, denne gangen er det virkelig.

søndag, mai 17, 2009

fredag, mai 15, 2009

Utsikt akkurat nå


...og til middag blir det pizza.

For snart fem år siden, og i dag

Ha det bra, lillemann


Moren min kom fra Portugal via Norge for å være barnevakt for Meija under Noas fødsel. Hun måtte jo komme noen dager før planlagt dato, bare sånn i tilfelle, men han kom som kjent noen dager etter planlagt dato. Totalt ble hun hos oss i 15 hyggelige dager, men har nå hoppet i sportsbilen sin og er på vei tilbake til Norge.

tirsdag, mai 12, 2009

Mens vi venter på den nye verdensborgeren...

...tenkte jeg at jeg skulle oppdatere bloggens toppcollage. Nå har jo liksom våren kommet, og Meija gynger ikke lenger i vinteroverallen sin etter dagis.

Hun liker forøvrig også å stå.

Når det gjelder den forestående fødselen, legevitenskapen satte forventet ankomst til 6. mai (etter en justering fra 7/5), noe som baseres på siste mens' antatt første uteblitte dag, eller noe slikt (rocket science er enklere), så er vi nå på T+6, men med tanke på at det nå er ni måneder siden jeg fanget min elsklings nye glød på bilde, antar jeg at en riktigere dato for nedkomst er i morgen.

mandag, mai 11, 2009

Valgets jubler


Saucony, Converse eller Xsport 1 eller Xsport 2? Det ble X1 med ekstra plass til tærne.

onsdag, mai 06, 2009

Värjkamraternas 0409


Med tankene et helt annet sted (på den forestående fødselen), dukket jeg opp på uppsalapistens värjkamrat-konkurranse i går. Jeg varmet opp mot Gunnar før konkurransen, og slo Markus ganske tidlig. Deretter falt både Filip og Henrik J, og jeg begynte å ane at noe kunne være på gang. Klok av tidligere skader, forsøkte jeg å ta alle kamper på blodig alvor, og fortsatte å ro i land seier etter seier, helt til jeg møtte Gunnar og Christopher og gikk på to tap. Tapet mot Gunnar var dagens unødvendige. Ikke fordi han er en dårlig fekter, tvertimot, men fordi jeg pleier å slå ham i konkurranser. Om jeg hadde fått inn det siste støtet, hadde det blitt 15 seire på meg også, og delt 2. plass i stedet for en 5. plass. Surt. Deretter ble det noen seire til før Erik og Sofie ble for sterke.

Uansett, jeg gjorde mitt beste, er fornøyd med fektingen min og fikk en fortjent 5. plass bak Henrik Jarl på 1. plass og Erik Sloge, Sofie Larsson og Filip Enström på delt 2. plass. Gratulerer til dere, men også til alle andre på resultatlisten som forhåpentligvis gjorde sitt beste i sann Julle-anda i alle kamper. Det gjør jeg, og dermed er jeg fornøud med innsatsen (ikke nødvendigvis resultatet), uansett om jeg taper 5-0, som mot Erik The Eminent Sloge.

Fekting er en herlig sport :)

Utsikt akkurat nå


Mine nye All Star har tatt joggeskoenes plass.