lørdag, november 29, 2008

Det er ubegribeligt at nogen gider anvende et par år på at skrive en roman når man kan gå ind og købe en for nogle få kroner.
STORM P.

Ferdig til jul...


...blir Meijas rom.

onsdag, november 26, 2008

Et annet tegn på...


...at julen nærmer seg, er all snøen som skal smelte, for statistisk sett er det mindre enn 50 prosents sjanse for en hvit julehelg.

Et tegn på...


...at julen nærmer seg, er inntaksøkningen av pepperkakehjerter.

Pippi-look-a-liken...


...satt ikke stille lenge nok.

Fotspor i snøen


Det er kaldt, men det går bra lenge nok til at morgenavisa kommer i hus.

tirsdag, november 25, 2008

Dalis korsfestelse

Om jeg hadde hatt en liste over favorittkunstverk, så hadde "Dalis korsfestelse" - eller Christ of Saint John of the Cross - havnet på den.Det er "muligens" ikke like virkelighetstro som Grünewalds Crucifixion, men mye mer suggestivt.

Noe annet som gjør det kult er Dalis homage til andre kunstnere; mannen nede i det venstre hjørnet er fra en tegning av Diego Rodriguez de Silva y Velazquez, og Louis Le Nains bonde fra "Peasants Before Their House", ble en spansk fisker.Forøvrig kan båten den spanske fiskeren står foran skues foran Dalimuseet i Figueres, og bildets bakgrunn er utsikten fra Dalis studio i Port Lligat.

Mannen som hang modell var den da 33-årige stuntmannen Russell "Russ" Saunders, og bildene ble tatt, på Dalis bestilling, i et studio i Hollywood, før de ble sendt til Port Lligat.

lørdag, november 22, 2008

Not Knot's...


Det ble kaffe og mazarin på meg og Ann, og Fanta og pepperkake på Meija, hvor...?

lørdag, november 15, 2008

mandag, november 10, 2008

Formiddagens utsikt...


Slikket av solen, leser Ann När döden kom, av Elisabeth George, og jeg Den siste tempelridder, av Raymond Khoury.

søndag, november 02, 2008

Uke 44 - Blue Skies

Etter forrige ukes blogginnlegg dro Meija og jeg til Gottsunda Bad......og badet. Deretter kom nabojenta, Astrid, på besøk med sin mor og lillesøster, mens Ann var på trening.

Deretter kom enda en uke med mange timer på kontoret (a man...gotta do...og så videre), avbrutt av mer lystbetonte aktiviteter som trening/hobby (lurer på om jeg heretter skal kalle all trening for hobby?), krydret med litt familieliv og noen overraskelser.

Ukens største overraskelse kom med Sterlings konkurs, men det problemet løste seg (Ann) relativt fort.

Hobby
Jeg har det gøy med fektingen, også når det resultatmessig går dårlig. Det er ikke primært på grunn av resultatene at jeg trener fekting, men for å holde meg i form med noe utfordrende, og for å treffe hyggelige folk. Noen ganger er folka hyggeligere enn resultatene. På den annen side så er jeg muligens konkurranseinnstilt nok til at idrettsglede henger tett sammen med å vinne... Eller? Whatever.

Når det er sagt, så var det gøy å bli slaktet av alle på torsdagstreningen. Fokuset den dagen var "lek". Det å gå utenfor sine egne begrensninger åpner øynene for nye synsinntrykk.

Fiolintreningen på onsdag var innstilt på grunn av ferie, men jeg har trent jevnt og trutt hele uken, og har begynt å komponere noen egne stykker, i mangel av treningsmateriale. Også utfordrende.

På onsdag så vi på Bobster og innslaget om gutten som ville ha hudfarget plaster, noe som overraskende nok ikke finnes i hans hudfarge i produsentenes sortiment. Forstå det, den som kan.

Styrketreningen
På torsdag morgen våknet jeg med støle lår. Takk til fektetreneren Sofie. Og i helgen var jeg støl i skuldre og rygg etter torsdagens harde økt på Friskis & Svettis. Deilig.

På lørdag sov Meija og jeg i timesvis etter at Ann hadde tøffet av gårde til fallskjermklubbens visjonsmøte i Stockholm, og vi våknet til Le Ciel Bleu og tok vår årlige tur til Kung Björns Hög.

I dag tok vi (Meija og jeg) en tur tilbake til Gottsunda Bad mens Ann jobbet. Deretter fikk vi klemt inn en fika på Wayne's Coffee og Lush med Ann og Hanna, før Anns trening og min blogging.

Ting og tang
Gryttjom Internationals avhoppende point fikk for lenge siden hendene på SM-videoen og har endelig klart å kopiere/digitalisere den. I påvente av at jeg får hoppene for YouTubeifisering, så har jeg ordnet et nytt bakgrunnsbilde på mobilen.

Hvorfor droppet Fem myror är fler enn fyra elefanter bokstaven W? Noen som vet?Jeg testet det på Hanna, og hun hoppet overraskende nok over W...

Lush, igjen? Jepp, i kveld blir det Blue Skies & Fluffy White Clouds til 69;-)