mandag, september 29, 2008

Dagens UNT...

På torsdag kveld, etter fektingen, sa Ann at jeg ville bli overrasket på mandag. Det ble jeg.

Her er resten av UNT-artikkelen (klikk for større bilde):

søndag, september 28, 2008

Hinder-/høydehopp, paleontologi og Aros

HL-Ann suste tidlig av gårde til Gryttjom mens Meija og jeg startet dagen med hinder-/høydehopping før vi syklet mot sentrum i finværet.

På veien stanset vi på paleontologen, med blant annet nordens største samling av dinosaurer, og på zoologisk museum.

Deretter ble lunsj på Max på Stora Torget og enda en Crunchy Nacho "verdens beste" Burger på meg. Den er god.

Vi avsluttet første halvdel av dagen med litt lek på en inntil nå ukjent lekepark som vi døpte til Aros-parken etter veien den ligger ved.

PS. Meija har på seg sin nye Kenzo-trøye som Mamma-Ann hadde med seg hjem fra Danmark.

Klikk på bildet.

lørdag, september 27, 2008

Under badekaret...

...før og etter dagens baderomsvask.
Dette er helt klart noe husvaskeren må gjøre oftere.

Siste fredag i Ramadan


'Lurer på hva jeg skal lage til kona i kveld?'

torsdag, september 25, 2008

Santa Lucia med ekstra pepperoni

Jeg slo tidlig fra meg muligheten for å trene fekting i dag, men da Meija og jeg akkurat hadde blitt ferdige med pizzaen, så dukket barnevakten allikevel opp.

Hurra!

Tung i magen slepte jeg meg inn på uppsalapisten, og gjorde mitt beste.

Det skal ikke så mye til før mitt beste funker enda litt bedre, men jeg merker at jeg gjerne vil trene (i.e. få leksjoner) på flere teknikker for å øke repertoiret.

Hjelp! Noen?

Men inntil det skjer noe på leksjonsfrontens så skal i hvert fall ikke jeg fylle magen med noe som helst før treninger...

Uansett så var det gøy i dag også. Det er faktisk gøy å fekte :)

Forresten, lykke til i Tallin, gutter.Tallin er en fin by. Fra familiens besøk i april i 2007.

Språkförbistring?

Fra Aftonbladet: "Den 4-årige pojken och hans familj skulle ta tåget från Lund, men det gick inte som de tänkt sig. Den lille pojken hann aldrig kliva ombord på tåget. Och när pappan vände sig till personalen fick han inget stöd."

"Tåget hade redan börjat köra när kunden hann fram till tågföraren. Tågföraren hadde svårt att förstå om det var en person eller ett föremål som var kvar på perrongen. Han hade allt fokus på att köra tåget."


Om jeg i tankene setter meg selv i samme situasjon, altså at jeg av en eller annen grunn ikke får med meg min 4-årige datter på toget før det lukker dørene og kjører, og at jeg "i panikk" kontakter personalet for å få stanset toget uten å få fram budskapet på et for svenskene forståelig språk, så hadde jeg trukket i nødbremsen og hentet datteren min, full av skam over at alle de andre passasjerene hadde blitt utsatt for min tabbe, men ens eget barn er viktigst, og tabber kan alle gjøre.

onsdag, september 24, 2008

Fiolin

Jeg liker å lære nye ting. Uansett hva det er. Det er spennende, utfordrende og stimulerende. For ganske nøyaktig to år siden begynte jeg på et kurs i crawl.

I dag begynner jeg på et fiolinkurs.

Jeg har aldri holdt i en fiolin, men har alltid vært fascinert av fiolinens vidunderlige lyd.

I går hentet jeg en fiolin hos Nylund & Son. I dag gnikket jeg på den.Nå lurer jeg på hva i alle dager jeg har gitt meg i kast med...

Gårsdagens fekting gikk bra

I stedet for å fokusere på en teknikk, et move eller noe spesifikt, så bestemte jeg meg for å bøye knærne litt mer enn vanlig og gjøre alt litt fortere. Det fungerte bra, og jeg ble uvanlig sliten. Her trengs det tydeligvis mer kondis, og litt mindre å slepe rundt på. På den annen side så er det ikke en OL-satsing jeg driver med, men en morsom hobby.

Forresten, jeg slo Björn, igjen...

Morgenvekt, mandag: 79,6
Morgenvekt, onsdag: 77,7

mandag, september 22, 2008

Mor mi kom på besøk fra Norge...

...en siste gang før hun flytter hjem til Portugal for vinteren.Det ble et hyggelig besøk med mat, kultur og hvile. Ann har kjempet med noen far-away-elephants den siste tiden og snek seg til litt hvile i Anatomiska teatern i Museum Gustavianum.På Lisa Strömbecks "New Friends"-utstilling på Uppsala Konstmuseum.På kvelden etter at Besta hadde reist hjem til Norge, booket vi en tur til Portugal med hjemreise fra Spania.

søndag, september 21, 2008

&fmt=18

Forskjellen på youtube-filmer er følgende sju tegn: &fmt=18Uten &fmt=18 og med &fmt=18

lørdag, september 20, 2008

Mitt hjemmelagde skrivebord...

...ble nylig demontert og pakket ned etter å ha samlet støv på det som skal bli Meijas soverom. Akkurat det prosjektet går veldig sakte framover.

fredag, september 19, 2008

En skikkelig drittfilm


For lenge siden klarte vi å få med oss en film fra en butikk i Uppsala, og en stund seinere så vi på den. Rettelse: vi så ca. 15 minutter før vi stanset. Det var nok. Jeg har aldri ikke sett ferdig en film, men dette var en møkkafilm.

En gudabegåvad talang...

...utvikler seg videre på annet hold, og en annen gudabegåvad talang kommer inn.Spennende og interessant.

Dagens UNT-tanker

I går lurte jeg litt i det skjulte på om vi - menneskeheten - i historisk sammenheng vil bli bedømt som god eller ond. I dag lurer jeg på det samme, men heller (lutar) mest mot at vi vil dømmes som onde, selv om de fleste av oss er gode. Hvordan henger det sammen?

Tja, om to butikker selger den samme varen, men den ene er betydelig billigere: Hvor går du da og handler?

De fleste går nok i den billigste, eller hur?

Han (for det er vel en oftest en han?) som driver den andre butikken, vil forsøke å finne en måte å selge det samme eller et tilsvarende produkt til konkurrerende pris. Om det betyr at han også blander noe i produktet for å kutte kostnader, så passer jo det rett inn i vår kapitalistiske verden, og folk vil stå i kø utenfor hans butikk også. Vi er jo så prisbevisste.

Alt handler om å sitte igjen med mest mulig penger, og noen er flinkere til det enn andre, men ikke noe kan vokse for alltid, og vips så får vi en verdensomspennende smell som i USA, og en mjölkskandale som i Kina og en Förseningskasse-skandale som den i Sverige.

Men hvem er det som blir skadelidende? Hvem må ta smellen? De uskyldige? Hvem andre enn barn er uskyldige?

Uansett, om noen er uskyldige, så har noen skylda, og da har noen mer skyld enn andre.

Når det gjelder mjölkskandalen i Kina så ligger det ypperste ansvaret på den personen som først kom på tanken å kamuflere proteininnholdet i melkeerstatningspulveret til spedbarn med melamin.

Bare tanken på å gjøre noe sånt er, i mangel av et bedre ord, mind-boggling (forbløffende, utrolig).

Noe annet som er like utrolig er selvfølgelig alle de uretter som blir begått i vårt kapitalistiske samfunn. Og det finnes mange eksempler.

Et eksempel er alle de familiene som har blitt økonomisk skadelidende på grunn av den svenske Försäkringskassans slurv.

En trøst for de rammede i Uppsala er at om noen år så har byen et nytt psykiatrihus til 847 millioner. "Det gamle er så urbrukelig at ikke engang 100 millioner er nok til å pusse det opp." Sitat Landstinget.

Urimelig?

Men hva skal man gjøre når skylden er fordelt og straffen er utdelt?

Hva kan Ola Nordmann og Medel-Svensson gjøre annet enn å håpe at politikerne gjør sitt beste for å langsomt styre verden i en retning som viser seg å bli bra for så mange som mulig i det lange løp?

Mitt ønske i alt dette er at systemet i det minste kan sørge for at våre mest grunnleggende behov blir tatt hånd om.

Om systemet (du og jeg) ikke klarer det, så har vi gjort vårt til å bidra til at menneskeheten dømmes som ond.

torsdag, september 18, 2008

Er menneskeheten god eller ond?

Det er på tide å ordne meg en idébok. Får mange gode bloggideer når jeg leser morgenavisa til frokost, og tenker ut noen bra formuleringer på aktuelle temaer, men de fordufter før jeg kommer meg til kontoret. I dag ble jeg sittende og grunne over noe som kan summeres med følgende spørsmål:

"Er menneskeheten god eller ond?"

Hmm...

Anbefalt lesestoff:
Världen skakar
Kyrkan ber - för våldtekstmannen

onsdag, september 17, 2008

I høyre avkrelonod...


...eller bukselomme, som det heter om ordet skrives i to deler på mobilen, har jeg nok en gang nøkkelknippet (med min hjemmelagde apeneve) og lommekniven. Jeg glemte dem hos nålemannen etter forrige behandling, og hadde tenkt å hente dem tidligere, men nakken har vårt så bra at et besøk hos ham har vært unødvendig, så i dag hentet jeg mitt faste venstre lønneinngnkd, lommeinnhold.

Presidenten er på vei...

...til The 7th ESVV Pestivirus Symposium.

mandag, september 15, 2008

Da var den her igjen,..


...luesesongen. Er den kommet for å bli? Hvem vet, men så fort lua kommer på så går tankene til sydligere breddegrader, og det fyres i peisen.

lørdag, september 13, 2008

Utsikt akkurat nå...


...før middag i Blå Hallen og klubbens 50-årsjubileum.

torsdag, september 11, 2008

Det var nesten...

Hans Lange er en hyggelig fyr. Vi har kjent hverandre lenge, men vi treffes ikke ansikt til ansikt så plagsomt ofte. Det er faktisk nesten ett år siden forrige gang, på Røros i Olas begravelse. Hans liker å gå tur i fjellet, og hoppe base.

Hallo!onsdag, september 10, 2008

Igår bakte jeg brød...


...som skal spises til dagens kyllingsuppe. Forresten, jeg droppet fektingen i går, jeg hadde mer lyst til å være hjemme.

søndag, september 07, 2008

Labhart og Hansen


Vinneren at verdenscupen 2008, og vinneren av den svenske (noe amputerte) konkurransen. Det ble bare ett hopp, fra 2750 meter.

Hercules Boogie 87


Det er 21 år og 4900 hopp siden jeg traff denne mannen for første gang. Vi har opplevd mye sammen.

lørdag, september 06, 2008

4997


Vi er på Aros og har gjort ett hopp fra 3000 meter, og reduserte konkurransestrekningen til 500 meter. Jeg fikk 359,17 km/t og leder. Nå regner det. Ann er konkurransesjef, og Anton er assistent.


Det endte med at det ikke ble gjort flere hopp, og jeg ble stående som vinner.

4996

fredag, september 05, 2008

Lunsj på Max


Verdens beste burger: The Crunchy Nacho Burger.

Før og etter...

Ann på morgenen, og etter en uplanlagt lang frisørtime som slukte fektetreningen min (sammenlagtresultatet for Värjkamraternas er publisert).Hun var fin før, og hun ble fin etterpå. Det rakk jeg å se før jeg suste avgårde for å se Hancock med Kaula.

Forøvrig er det like før avspark (avhopp...? uthopp...?) for verdenscupfinalen i Speed Skydiving.

onsdag, september 03, 2008

Dagens overraskelse...


...må være at vi ble servert en øl som ble tappet på flasker for en time siden og som ikke er på polet for 1. oktober, og at Viba Femba synger.

Dette var lenge siden...


...og da mener jeg lenge, men snart er jeg klar for middag på slottet.

Speed Skydiving

I går informerte vi deltagerne i helgens Speed Skydiving-konkurranse at Gryttjom "flyttes" til Gävle på grunn av bløt flystripe, og i dag kom årets t-skjorte - en rerun av 2004-versjonen som jeg var med på med min norske rekord (gjennomsnittet på tre hopp var 472 km/t og mitt beste hopp var på 478,59 km/t). Selvskrytt er velskrytt, som nevnt.

Denne gangen skal jeg konkurrere for Sverige, og jeg har planlagt å gjøre tre hopp, nummer 4997, 4998 og 4999. Blir det ny svensk rekord?

Värjkamraternas 0608

Etter en tremåneders sommerferie er årets klubbkonkurranse, Värjkamraternas Vandringspris, i gang igjen for høsten.

Som kjent kunne jeg ikke konkurrere i juni på VK05 på grunn av nakkebehandling samme dag, og dermed var det duket for en overlevering av førsteplassen, som jeg merkelig nok hadde stått på siden årets første konkurranse.

Jonas rykket opp på førsteplassen (skylder deg en Mozartkule), Mattias tok andre og jeg rykket ned til tredje. Det er greit nok - nakken er bedre.

Før konkurransen i går var jeg spent, spent på om jeg fortsatt ville ha marginene på min side. Og det hadde jeg. Ikke mot alle, men akkurat nok til å komme på en delt andreplass. Det bør være nok til at jeg rykker forbi Mattias i sammendraget.

Det er alltid spennende å møte Mattias. Han slår meg ofte på trening, men jeg har hatt marginene på min side i konkurranser, så også i går (5-3). Det samme gjelder Christoffer (5-2), Anton (5-4), William (5-3) og Göran (5-1!).

En annen jeg hadde marginene på min side mot, var Sofie (5-0!), men ikke mot Jonas (3-5), Filip (3-5) eller Björn (3-5). Björn vant i går. Det sto 3-3 mot han, men det føles som at jeg mistet fokus og åpnet opp litt for mye...og sånt straffer seg mot Kobran!

tirsdag, september 02, 2008

Verden er full av tiltrekkende kvinner...

Det var en gang på 80-tallet, i en bar på et hoppfelt i Spania at jeg fikk en åpenbaring, og plutselig var verden full av tiltrekkende kvinner. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg fikk i hvert fall den innsikten, som et lyn fra klar himmel, assistert av et par øl.

Til tross for den innsikten, og at jeg tidlig innså at gresset ikke bare er grønnere på den andre siden av gjerdet, det smaker annerledes også, så har troskap vært en sterkere drivkraft for meg enn den kortvarige belønningen utroskap gir (dette er ikke en kritikk av andres valg).

Etter at det andre av to langvarige forhold sprakk i starten av årtusenet, bestemte jeg meg for å holde meg unna nye forhold og kose meg som single.

Det gikk ikke som planlagt. Jeg fant fort ut at Mrs. Right Now var den rette for meg, flyttet til Sverige og ble far til Meija.Til venstre: For 8,5 år siden og klar for kjøttmarkedet.
Til høyre: Nå. Cirka 8,5 kg tyngre og mye lykkeligere.


Nå har svaret på hvorfor jeg liker langvarige forhold kommet: Mine vasopressinreseptorer og mangelen av genet 334 gjør tydeligvis at jeg får en positiv belønning av å omgås med den jeg har paret meg med.

Uansett, jeg har aldri vært sammen med noen så lenge som min datters mor - verdens mest tiltrekkende kvinne...

Meijas nye regntøy