fredag, februar 29, 2008

Den 11/2 ble brodern 43

Det tok litt tid for gaven fra Kantarellvägens Lysstøperi å komme seg med posten til Norge - det er jo utenfor EU, må vite - men her om dagen kom det endelig en bekreftelse på mottagelse fra Hansenbrødrenes første FFF -representant, i "den siste sovjetstat". FFF står som kjent for Førti, Fet og Ferdig. Nuvel, en F av tre på begge Hansenbrødrene er mer enn godkjent...

Uansett, gaven kom fram, og her er noen bilder fra produksjonsprosessen, etter at innholdet i Pringlesboksen var spist opp.Portoen kom på mer enn materialkostnadene...

torsdag, februar 28, 2008

Siste trening før VK0208

Jeg hadde egentlig planlagt å ta fri fra treningen i dag på grunn av årsmøtet, og heller være hjemme med familien, men da Chodokovskij foreslo noen støt før årsmøtet, var det et par av oss som kastet oss over muligheten - tross alt så var det siste treningsmulighet før årets andre delkonkurranse i Värjkamraternas (4/3).

Det ble en bra trening, om enn noe kort. Mot Johan lekte jeg med klingekontakt for å få litt bedre følelse for hva det er han gjør, og hva jeg skal finne på mot slik fekting. Fyr'n er flink.

Note to self: Vær forsiktig med å bli for aggressiv framover, variér avstand bedre og slapp mer av i håndledd, albue og skulder.

Jeg stakk (pun intended) før årsmøtet begynte...
Johan i limefarget trøye og blå treningsbukser. Vel, han kunne i hvert fall blitt det, hvisomattedersomatte... Som Sima.

onsdag, februar 27, 2008

Kårdeknekk


På Gubb-KM knakk den ene av favorittkårdene mine. Jeg hadde tre, men den som knakk var den beste av de tre, den letteste og spenstigste. I skapet hjemme har jeg fire kårder til, fire som venter på at en av favorittene skal brekke. Ingen av dem, eller noen av de to gjenværende favorittene, er like lette og spenstige, men nå har det skjedd. En av de fire i skapet har fått sjansen.

Mamma og pappa


Meija fortsetter å tegne på dagis. Denne gangen ble det 'Mamma og pappa'. Mamma til høyre med ører. Forresten, hvor mange tonn papir forbrukes daglig på landets dagiser?

tirsdag, februar 26, 2008

Litt ute av flyt

De siste fire treningene i årets satsing mot fekte-SM, inklusiv Gubb-KM, har ikke gått like bra som tidligere. Eller jo, det har gått bra, men jeg har ikke følt meg like lettbent og "på hugget". Hvorfor? Jeg vet ikke helt, men om det er på grunn av for mye analysering av teknikk og sånt, så vet jeg at det vil løsne og gå bedre igjen.

Siden all utvikling går i trappetrinn, og jeg har stort sett bare meg selv å takke for min egen utvikling, foruten de seks leksjonene jeg har fått av Sofie siden den 6. september i fjor, så håper jeg at jeg kommer meg opp på neste trinn før neste tirsdag (värjkamrat-konkurranse 2), men det er ikke noen katastrofe om jeg ikke gjør det, for det er jo moro å fekte uansett, og jeg er jo flink, også når jeg ikke har flyt...

Billig svart mus

Natt til søndag sluttet plutselig den store og avanserte musa jeg har lært å elske å fungere, og i kategorien "plump humor" fant jeg en billig svart en på PC City. Den er enkel og liten, men den gjør jobben.

30. februar

Dagens googleøvelse: Hvilket år hadde svenskene 30. februar, og hvorfor?

lørdag, februar 23, 2008

Sorg

Jeg har lurt litt på om jeg skulle blogge om sorgen, og etter å ha lest at Törna opplevde samme sorg, så bestemte jeg meg for å gå ut med nesten samme historie.

Jeg satt klar til å booke billett, men skulle bare jobbe litt... Tid... Svisj!
Pokker! Forbanna billetthaier!

Jeg får vel ønske meg en billett til bursdagen min ;)

torsdag, februar 21, 2008

"Mamma"

I sjangeren "Meija-häpnadslår-verden-med-sitt tegnetalent" - et talent som hun har arvet etter enten sin særdeles kunstnerisk anlagte far, eller sitt ödmjuke multitalent av en mor - har hun kreert følgende kunstverk...Mamma

Ref. Pappa med skjegg uten fötter

onsdag, februar 20, 2008

Pringles-lyset har brent ned

Kantarellvägen Lysstøperis Pringles-lys har brent ned og Meija og jeg har støpt et nytt, men denne gangen droppet vi potetgullet til fordel for en drikkeflaske av plast som kan brukes igjen og igjen og igjen...

Enda en tredagersvinter er over

På fredag kom det en kort snøstorm, akkurat da jeg skulle gå fra kontoret for å hente Meija på dagis, noe jeg gjør omtrent samtidig, hver eneste dag.

Herlig!15/2, kl. 16.13

Vi har flere veier hjem, blant annet gjennom skogen, men den siste tiden har vi gått forbi et kunstverk i Trädgårdsstaden.15/2, kl. 16.42 - 18/2, kl. 16/48

Og med det var enda en tredagersvinter over. Også herlig!

Hørte forresten noe på radioen her om dagen at det per en eller annen definisjon ikke har vært vinter denne gangen, bare en eneste lang høst...

torsdag, februar 14, 2008

For mye fokus på én finte

På forrige trening fikk jeg en kort leksjon av Sofie, og bestemte meg for å fokusere på den finten på neste trening.

Og på neste trening, gikk det bra i starten. Jeg fikk til og med skryt av Björn. Men i løpet av treningen så glemte jeg bort 80/20-regelen og fokuserte altfor mye på å lære den nye finten.

Note to self: Jeg må huske at planen er å bruke 80 % av tiden på det jeg kan (tren som om jeg konkurrerer), og ikke mer enn 20 % på det jeg ikke kan/lære nye ting.

onsdag, februar 13, 2008

Skogbrann

Dette verket......ble, etter hvert......døpt til "Skogbrann".

Hva er oddsen?

La oss si at det bor innpå et par hundre tusen mennesker i Uppsala. Etter at Meija ble feberfri, tok vi en tur "på stan" og spiste lunsj på en "McNollas" (Meijas ord) som vi aldri har vært på før, merkelig nok. Og hvem treffer vi der, om ikke Liya og hennes familie. Liya går på Meijas dagis. Hva er oddsen for at to familier med barn på samme dagis, fem kilometer unna en av byens mange McDonalds-restauranter, skal treffes på akkurat den?

Uansett odds, det ble en El Nacho, noen chicken bits og fries på oss alle. Samt et par gulrøtter for samvittighetens skyld. Gött.

torsdag, februar 07, 2008

Hjemme med sykt barn

Meija har hostet en stund, som Ann og jeg, og har nå vært hjemme med feber et par dager. Høyeste temp: 39,9. Bra tajming. Dette er en rolig (også på svensk) uke på jobbfronten, i motsetning til forrige og neste, og jeg har benyttet muligheten til å se filmer på ipoden min, som norske nyhetssendinger, 6. sesong av Smallville og VM-finalen i fekting mellom Jeannet og Kolobkov.

Beste quote
Bart Allen: I want a lawyer.
Lex Luthor: And I want a pony tail! Disappointment abounds!

Forøvrig har Kaula og jeg vært på kino igjen.

tirsdag, februar 05, 2008

Värjkamraternas, Del 1, 2008

Før avreise til første del av årets Värjkamraternas Vandringspris, så jeg på denne videoen av Kolobkov for å få litt motivasjon:
Etter oppvarmingen mot Markus var jeg egentlig fornøyd med kvelden og kunne reist hjem som en glad laks, men jeg ble, fektet og vant. For å gjøre en lang oppsummering kort så slo jeg alle - blant annet Filip 5-3, Markus 5-1, Sofie 5-4, Jonas 5-1 og Göran 5-4, - bortsett fra Björn 1-5. Mot Björn kunne det fort blitt annerledes ettersom jeg misset mange støt med minste mulige margin, og er det ett sted jeg ennå ikke vil være når jeg har misset et støt mot Björn, så er det i nærkamp. Men snart.

Apostlenes hester

Det er ca. fem kilometer til sentrum av Uppsala og det går busser hele tiden, men i dag bestemte jeg meg for å gå. Det er lenge siden jeg har gått - så langt - og hvorfor skal man egentlig gå når man kan spare masse tid ved å enten kjøre bil, sykle eller ta bussen? Uansett, i dag var været bra og jeg hadde tid til å gå. Det tok 50 minutter. Tre minutter senere lå jeg på benken og fikk én times herlig rygg og nakkemassasje.Deretter gikk jeg hjem igjen.

Hjemmebakt brød er godt

...og Anns brød er best

lørdag, februar 02, 2008

Fra Pringles til blokklys

Sortimentet til Kantarellvägens Lysstøperi utvides med
et Blokklys a la Pringles.