onsdag, januar 30, 2008

Jag vet inte

UNT hadde nylig en notis om at Lars Melin, docent i nordiske språk og forfatter av en rekke språkbøker, hadde utropt "jag vet inte" til Sveriges vanligste setning (eller mening, som svenskene sier).

Jeg vet ikke helt om jeg er enig. Uansett, noen andre forslag var:

"Vad blir det till middag?" (høres ofte her hjemme av husets tenåringsjenter)
"Var är du?" (mobilrelatert)Før var det aldri noen tvil om hvor personen man ringte til var.
På toalettet.


"Askabah" - jag ska bara, ble ikke nevnt av UNTs docent, men av husets egen.

Min favorittsetning er nok "det var gøy i dag", og selv om den nesten utelukkende brukes en times tid, på tirsdags- og torsdagskvelder (etter fektetreningen), så sier jeg det så mange ganger at den nok suser opp på første plass over mine mest brukte setninger.

mandag, januar 28, 2008

Tjejljus

I fjorårets siste uker, og årets første, har vi brent stearinlys som om vi har deltatt i VM i stearinlysbrenning. Et resultat av dette er at vi plutselig sitter på en stor samling stumper som Hanna har/hadde en plan om å støpe om til lys, men av frykt for å få et skap fullt av stumper, så gikk jeg i dag i gang med arbeidet.To røde stumper gjorde det flytende stearinet ganske rødt, men......det ble et "tjejljus", kommenterte min kjære Ann.

Pizzamannen

På Svamptorget, rett borti gata fra der vi bor, ligger det ei pizzabule som vi regelmessig henter hjem pizzaer fra. Det blir vel et par tre ganger i måneden, i hvert fall, og som oftest så er det Meija og jeg som går og henter maten. Meija vil være med fordi hun alltid får en klubba/slikkepinne av "pizzamannen". Så også i dag. Men i dag ville hun også spise der borte. Og det gjorde vi. Og til pizzamannens glede, ville ikke Meija gå hjem igjen med det første.
Hej, pizzamannen! Hej!

fredag, januar 25, 2008

torsdag, januar 24, 2008

Fra Eco til Pipes of Scotland

Jeg tok en tur i universitetsaulaen i dag: "Möt Umberto Eco". Har ikke vært der siden Ann og jeg var på konsert med Bo Kaspers for noen år siden.

Jeg fant en plass langt framme, tok notater under Ecos samtale med Torsten Pettersson og holdt på å sovne da "den världskände forskaren och författaren Umberto Eco" leste noen sider fra Foucaults pendel. Alt nytt krever trening for å bli flink, så også å høre på høytlesing.

I køkaoset på vei ut fra aulaen, hørte jeg den samme søvndyssende stemmen rett bak meg: "I did not think there were so many people in Uppsala." Jeg snudde meg og smilte til fyren.

Så nær en dyktig forfatter har jeg ikke vært siden sist jeg traff Anton Westman.

Etter en kort tur hjem for å treffe familien, hvor jeg var så sulten og usmart at jeg kastet i meg ei brødskive og noen köttbullar, samt litt ribbe (bedre enn kylling) bar det av gårde til fektesalen hvor jeg fektet som en seigmann med altfor mye mat i magen. Genialt.

Kvelden ble rundet av med en lettøl på Pipes of Scotland.
Gratulerer med dagen, Kaula og Sudden.

onsdag, januar 23, 2008

Innedager

Ukeslangtsyktbarnindusertbloggtørke etterfulgt av bredbåndbortfall forårsaket en barbeint inneuke med intensiv jobbing når anledningen bød seg, korte lufteturer til postkassen, lite søvn og ingen trening.

Høyeste temperatur: Meija (38,9)

Les mer på snabel@nn.

Høyeste vekt: Ken (80,3)
Minst søvn: Sannsynligvis Ann (vanskelig å bedømme siden hun sniker til seg noen timer foran TV-en)

Trening. Årets innledende plan er å fokusere på teknikk og taktikk, ikke å vinne hver jævla kamp.

I går (Meijas første dagisdag på en uke) var jeg veldig trøtt, men dro allikevel på treningen, og kom som forventet glad og fornøyd hjem - selv om Gunnar nullet meg.

Mot Gunnar: Angrepslek.
Mot Johan: Lek med grunnavstand.
Mot Björn: Taktikk. I starten fikk jeg ham til å gjøre som jeg ville, men jeg mistet fokus/ble sliten (alternativt at han ble forbannet og skjerpet seg).
Mot Jonas: Lek med spisskontroll.
Mot Göran: Trening på dobbelstøt.
Mot alle andre: Timing. Avstand. Taktikk. Riposte (jeg tror det heter det).

Dagens kommentar (Sofie): "Du ser bra ut".
Tanke: "Jeg vet."
Høyt svar: "Takk. Det føles bra."

Kveldsvekt: 79,7

Følg med på uppsalapisten.

Online. I dag kom nytt passord (lösenord) fra Tele2. Det var på tide. Mest på grunn av jobben. Men fy faen 'a steinalder det er å sende sånt med Posten når det burde være mulig å sende SMS med en gang kunden ber om det, spesielt når MMS kan leveres på direkten fra Santiago.

Bilde: Brodern MMS-er fra kontoret.

søndag, januar 13, 2008

Tjugandedags-Knut jagar jula ut

Opp på loftet med julepynt.Note to self: Øreplugger og bloggfløyte hører sammen.Juletreet etter machetemannens framferd.

mandag, januar 07, 2008

Laminering

laminering (av lat. 'plate, skive').
Overtrekking av papir eller kartong med en plastfolie ved hjelp av varme. Metoden brukes til forsterking av emballasje, bokomslag, plateomslag og andre produkter av papir og kartong som krever mye håndtering.


Som DVD-er.1. Ann i full gang med å ta ut covere, katalogisere, nummerere, laminere.
2. Science Fiction: Et lite utvalg.
3. Ordning & reda: Den ene DVD-permen.
4. Plassbesparing: En halv eske med DVD-er ble til tre permer for filmer og en for covere.

Nå gjenstår det bare å digitalisere husets VHS-er, lagre dem på en harddisk og eventuelt brenne DVD-er.

Nødvendig påskrift, eller ikke?

Meija fikk en veldig populær julegave av Karin og Matte, som blant annet inneholdt veldig troverdige pengesedler.Tips: bildet viser en lekeseddel og en ekte seddel.

lørdag, januar 05, 2008

Halvannen kvadratmeter

Ann har lagt merke til at jeg har en tendens til å sitte lenge på do. Hva annet kan jeg si enn at det stemmer. Det har jeg alltid gjort. Jeg liker å sitte på do, slappe av og lese. Forøvrig er "lenge" et relativt begrep, men basert på hvor lang tid selve tarmtømmingsprosessen tar, så er alt mer en 90 sekunder, lenge.

Og når det er sagt, så stemmer Anns observasjon, for det meste.

Dette fenomenet er jeg ikke alene om, og med Liselotte Lyngsøs ord: "Mænd har bare bruk for halvanden kvadratmeter, hvor de kan sitte på tønden i ro og fred bag en låst dør og have lov til at føle sig hjemme", i øynene, så lenker jeg til ytterligere lesning om emnet.

Jeg låser ikke, ikke alltid.

torsdag, januar 03, 2008

Dickens julegavespøkelse

Det var en av de mange juleferiedagene at vi satt og så på en eller annen utgave av A Christmas Carrol. Plutselig la jeg merke til en klokkeklar svensk oversettelse: The Ghost of Christmas Present hadde blitt til presentspøket (julegavespøkelset).

Nydelig.

En genial julegave

Under juletreet lå det et kort fra elsklingen om at jeg hadde fått en Shiatsu Body Massage-"stol". Den kom i posten i går, og jeg testet den i dag. Oh, heaven!Skal bare brukes i stol.

Første tannlegebesøk

I dag var tiden kommet for Meijas første tannlegebesøk.Det gikk bra, relativt sett. Vi fikk lekt med vannspyleren, oppsugeren, den elektriske stolen, lampen og et parkeringshus på venteværelset, men Meija var ikke det minste interessert i å åpne munnen og la en vilt fremmed person telle, eller se på, tennene hennes.

Ett år til neste gang, om ikke noe drastisk skjer med Meijas tannhelse.

onsdag, januar 02, 2008

Hångelstång

Ann er i full sving, på vårt nye kontor, med å printe bilder som skal opp på en av husets vegger.Ja, det stemmer... Det er en naken mann som henger i en hångelstång.
Årets andre fridag begynte med frokost og kaffe i senga med familien fulgt av en bra treningsrunde på Friskis & Svettis mens Ann og Meija kastet diverse gamle greier på "återvinningscentralen".Deretter ble det lunsj på Meija og meg mens Ann trente før vi shoppet noen småsaker til det nye kontoret og tok en fika.

tirsdag, januar 01, 2008

Detta var gøy!


Neste år blir det tre "boombokser" hvor den minste blir mye større enn denne.

Godt nytt år...

Rett før Jan Malmsjø "ringte" inn det nye året, var jeg nede i kjøkkenet en kort tur og sjekket blant annet at alt sto bra til med stearinlysene.

Etter skålingen, gikk vi ned og på de få minuttene, hadde dette skjedd med det ene lyset...