mandag, desember 31, 2007

Myror og elefanter

En av Meijas mest populære julegaver i år er Fem myror är fler enn fyra elefanter, som i 2006 ble kåret til "bästa svenska barnprogram genom tiderna".Ikke akkurat Pompel og Pilt.

Luemannen

Fram til i dag har jeg stort sett, når været tillater det, brukt en lue jeg kjøpte på Algarve Shopping i Portugal i fjor.Anns grønne lue ble kjøpt på Værnes i Norge i høst.

Etter dagens trening på Friskis & Svettis tok vi en handletur til Ica Maxi. I tillegg til å gå og stå i kø, kjøpte jeg ei ny lue.Muligens motivert av dagens korte snøstorm under løpeturen.

søndag, desember 30, 2007

Man kan jo bare lure på hvor mange som måtte ringe til Uppsala Go Kart før de valgte å skrive følgende på websiden: "Drop-in går inte att förboka".

onsdag, desember 26, 2007

Julemiddag hos "svigers"

Planleggingen for årets julefamiliemiddag i Västerås begynte i Covent Garden i London i juni hvor jeg kom over et nydelig treslips. Vel hjemme havnet det bakerst i soveromsskapet, i påvente av 2. juledag.Uppsalahansen - med slips

Det skjer mye på ett år, og det er alltid noen nye ansikter som dukker opp på selskapet, og noen som ikke lenger er med. Sånn er livet. I år var for eksempel ikke Meijas morbror Håkan til stede. Hans unnskyldning var at han var i Thailand med Ingrid.Et utvalg av familien på Anns side.

søndag, desember 23, 2007

Juletrepyntingen

Noen saker er helligere enn andre, så det ble ikke noe rosa juletre av plast i år.

Det ble som vanlig et tre fra juletremannen på Västertorg, og det ble pyntet på kvelden den 23......i år som i fjor.

lørdag, desember 22, 2007

McDonalds i Enköping

Så var tiden for det tradisjonsrike familiemøtet på McDonalds i Enköping kommet - som i fjor - med julegavebytting for familiene i Västerås og oss i Uppsala.

I år var det mer enn julegaver som ble byttet. Jeg byttet rett, fra Big Tasty til Big 'n' Juicy, og ble like mett som tidligere år.

Ikke uventet så sovnet Meija på vei dit, og var litt smågrinete da hun våknet, men hun tødde opp og hadde det gøy helt til vi skulle gå ut.Note to self: Om det er et mål å få smilende julegavebyttebilder av mormor, mor og datter, så bør kameraet fram innendørs.

Bloduttredelse

Bloduttredelse, blod som trenger ut fra et skadet blodkar og inn i vevet omkring, f.eks. som blåmerker.Ting som skjer, denne gangen på dagis.

Luciablogging på etterskudd

Meija ville være pepperkake-"mann" på Lucia, og Ann fikset drakt. Den ble Meijas favorittpåkledning fram til Lucia, og heldigvis også på selve dagen. Det kunne slått den andre veien.På Luciafeiringen i fjor, på Småfolket, Meijas forrige barnehage, fikk Meija syn på meg i det hun kom inn i rommet, ropte "pappa" og ble sittende på fanget mitt under resten av forestillingen.

Det er nok ikke bare morsomt å gå syngende inn i et rom hvor det sitter en horde med paparazzier på lur.

I år, på Diamanten, satte Ann og jeg oss på andre rekke, og Meija så oss ikke før halvveis ut i forestillingen, ropte "pappa", men valgte å bli stående.Etterpå var det fika med kaffe, gode pepperkaketrær (som ble reddet rett før skogbrannen tok dem) og tørre lussebuller.Våre egne lussebuller er mye, mye bedre.

onsdag, desember 19, 2007

Lussebuller... Mmh... Godt.

Fra månedens andre lussebullebakedag.

Trøtt, sliten og vondt

Etter noen dager med lite søvn og mye vondt i nakken, var jeg ikke så spesielt gira på å fekte i går. Det var faktisk på nippet at jeg ikke dro på treningen, men med tanke på hvordan jeg følte meg før forrige ukes KM, så dro jeg allikevel. Det gikk bra da......og det gikk bra i går.

Det gjør fortsatt vondt, men ikke utenpå.

torsdag, desember 13, 2007

Hva bestemmer antall båter i en klementin?

Denne uken har Meija og jeg spist klementiner hver dag etter dagis, og ikke overraskende har jeg lagt merke til at antall båter har variert mellom 7 og 12, men hva er det som bestemmer antall båter i klementiner?

Første stoppested: Store Norske Leksikon:
Klementiner (clementiner, etter den algeriske presten P. Clement som frembrakte frukten i 1902), flattrykt, oftest stenfri sitrusfrukt med tynt, oransjefarget skall, ligner mandarin både av utseende og på smak. Dannet ved krysning av mandarin og pomerans. Produseres i Spania, Marokko og Korsika, nylig også i Sør-Afrika.

Ikke et ord om antall båter, så dermed er det duket for...Et voilá...

I følge Botanisk og plantefysiologisk leksikon så har det med partenokarpi å gjøre (gr. parthenos - jomfru; karpos - frukt), altså at antall fruktblader gir antall båter fordi: clementiner er en partenokarp frukt etter krysning mellom mandarin og søtappelsin.

Stupte rett i bakken

En ikke helt riktig overskrift......ble korrigert veldig kjapt.www.nettavisen.no

onsdag, desember 12, 2007

Utrolig, men sant!

I går var det klubbmesterskap i fekteklubben,
og jeg kom på 2. plass.


Da jeg kom til uppsalapisten, og vurderte motstanderne, og min egen dagsform (trøtt, seig og umotivert), bestemte jeg meg for å "unngå" sisteplass.Det ble dagens mål - å unngå sisteplassen.

Men etter den innledende puljefektingen (mot Jonas, Anton, William, Christoffer og Gunnar) kom første sjokk, jeg var ranket på førsteplass av alle etter å ha vunnet alle mine innledende kamper.

Nå, i bakspeilet, synes jeg det var litt merkelig at Björn og Sofie havnet i samme pulje (ikke min), men det var bra for meg. Om jeg hadde møtt en av dem tidligere, så hadde nok andreplassen røket (selv om jeg har slått dem begge på trening, flere ganger).

Noe annet som også var bra, var at min banemann fra fjorårets KM, Johan W., fikk ballongkne i forrige ukes lag-SM, og måtte stå over KM. Selv om jeg har slått ham på trening, så er han en bedre fekter enn meg, som så mange andre (dere vet hvem dere er).

Men på en heldig dag, kan alt skje.

Noe annet jeg aldri har fått oppleve før, er å stå over første DE-kamp (direkte eliminering).

Fordel eller ulempe? Både og.

Det verste med det, var at kroppen begynte å bli kald, men det gikk allikevel bra mot Mattias, Jonas og Filip (som alle hadde meg på fall), og plutselig var jeg i finalen mot Björn (som moste meg).Taperen og vinneren.

mandag, desember 10, 2007

Signatur

For en stund siden tegnet Meija "Pappa Ken med skjegg uten føtter", som hun kalte verket sitt.

I dag hadde hun med seg dette hjem fra dagis.Pepparkakmannen.

Den store forskjellen nå, er at hun har begynt å signere kunstverkene sine.
Tenk om man kunne fortsatt å utvikle seg like fort som et barn gjør de første årene.

søndag, desember 09, 2007

Etter lag-SM

Om jeg skal oppsummere innsatsen på lag-SM, og siste ukes trening, med ett ord, så må det bli "fornøyd".Grunnen til det er at jeg ga det jeg hadde, og at jeg har prøvd å få det meste ut av treningen, uansett hvem jeg møter på pisten, og uansett dagsform.

Konklusjonen må derfor være at jeg fornøyd med innsatsen, selv om det hadde vært gøy å kommet høyere opp på resultatlista (jeg var med på UF3), og selv om jeg ønsker å lære mer på treningen enn jeg gjør.

Men virkeligheten er som den er, "spännande, innehållsrik".

Ett klick för skogen

Da Hanna blogget om "Et klick för skogen", bestemte jeg meg kjapt for at jeg kunne unnvære 200 kroner.Gjør det meg til "a .... treehugger"?

Eller var det et underbevisst forsøk på å rette opp balansen etter at pilen vår ble avlivet i april?Uansett, jeg er ikke så alvorlig rammet at jeg går til innkjøp av rosa plastikk til jul.Kanskje grønn plastikk, men ikke rosa.

På den annen side så var rosa ansett som en mannlig farge for rundt 100 år siden, og blått en kvinnelig farge.

Nej, pappa! Inte kamel!

For en god stund siden, spurte Meija hvordan en kamel låter.
Etter en kjapp googling lot jeg Meija høre på dette.
"Nej, sluta!", sa hun.
Hun likte visst ikke lyden.

I dag lå Meija og jeg i senga og så på Shrek.
Plutselig sier hun: "Nej, pappa! Inte kamel!

Jeg hadde sovnet.

lørdag, desember 01, 2007

Horoskopet for søndag den 2/12-07

Fiskarna: Du får fart på det mesta. Dina idéer och din impulsiva stil leder till en spännande, innehållsrik söndag.

Høres bra ut. Jeg skal på lag-SM i fekting.