torsdag, mars 30, 2006

Pappaledig

Hjemme alene med Meija. Vi tok en kveldstur til fektesalen. Hun syntes det var kjempegøy der og ville ikke dra. Men vi dro...etterhvert. Da vi kom hjem ville hun leke litt i parken. Det fikk hun lov til. Det er jo gøy å være ute.
Etter middagen sovnet hun som en stein.

onsdag, mars 22, 2006

Selvskrytt er velskrytt!

Klubbkonkurransen Värjkamraternas Vandringspris gikk av stabelen i går. Alle fektet mot alle. Jeg vant 6 av kampene. Det beste med konkurransen var at spisskontrollen min er på vei tilbake i full fart og at jeg fikk poeng mot flere av klubbens beste fektere, inklusiv vinneren av denne delkonkurransen.

torsdag, mars 16, 2006

Lyst

Det er som Törna sa om fallskjermhopping, at når man gjør det, får man lyst til å gjøre det mer. Det gjelder helt sikkert blogging, og mange andre ting, også.

tirsdag, mars 14, 2006

Jesus' fødselsdag

Ingen vet når Jesus ble født, men alle er visst enige om at han ikke ble født i desember. Selv sitter jeg med "Mumiedetektiven" akkurat nå. Episoden tar for seg de tre kongene, som forøvrig ikke nevnes med antall i bibelen. Episoden kommer også innpå Jesus fødsel. Ifølge mumiedetektiven og hans professor ble Jesus født den 17. april i år 6 f.Kr. Dette begrunnes med et par matematiske tabber av munken Dionysius, da denne laget en ny kalender basert på Jesus fødselsdag, som ingen visste helt når var, stjernebildet Væren, at Jupiter var Betlehemsstjernen, gamle mynter, en mosaikk i Ravenna, sauer som aldri var ute om natten i desember, men fra april til september, og så videre, og så videre. Alt virker veldig tilforlatelig. På den annen side har jeg sett at andre tror mest på at en samstilling mellom Jupiter og Saturn i stjernebildet Fiskene som skjedde tre ganger i år 7 f.Kr. er den riktigste forklaringen på Betlehemsstjernen. Ut fra dette ble Jesus født den 12. november. Problemet med den løsningen er at da var jo ikke sauene i området ute på beite om natta siden det var for kaldt. Hva skal man tro?

PI-dagen

I dag feires pi-dagen siden amerikanerne har et litt bakvendt datoformat. Det er også Albert Einsteins fødselsdag. Forøvrig passerte det ultimate pi-øyeblikket uten at noen la merke til det den 14. mars, 1592, klokken 6.53:58 - dvs. 3,14159265358.

onsdag, mars 08, 2006

På nattbordet

Jeg leser, og hører på, så mye norsk jeg bare kan. Utover norske nettaviser leser jeg følgende: på toalettet har jeg Henning Mankells "Kennedys hjerne"; i badekaret leser jeg en novelle per bad i Isaac Asimovs "Azazel"; på mobiltelefonen har jeg Dan Browns "Da Vinci-koden" som lydbok; og på kontoret har jeg Vinjes "Bedre norsk".

Og dermed er jeg framme ved hva jeg har liggende på nattbordet til senere:

Gryende krise?

I et anfall av - sett inn valgfritt ord - så har jeg meldt meg på en lang skitur den 4. mars 2007.

Ved en tilfeldig er det tre dager etter bursdagen min.

Som broren min sa så er det 40-årskrise om man prøver å gå for fort, men ikke om man tar fine bilder underveis.

mandag, mars 06, 2006

Slaraffenland, ohoi!

Det kan jaggu virke som om det blir noen besøk i slaraffenland framover. Juhuu!

Slaraffenland (av ty. Schlaraffe, en 'lathans som lever i overdådighet'), egentlig et eventyrlig lykkeland hvor man får alt man trenger uten å arbeide, hvor f.eks. stekte duer flyr i munnen på en og pølser vokser på gjerdene. Eventyret om Slaraffenland stammer fra middelalderen, men forestillingene kan gå tilbake til myter fra oldtiden om gullalderen, det tapte paradis.
Kilde: Store Norske Leksikon.

søndag, mars 05, 2006

Vasaloppet

Vasaloppet er ferdig, i hvert fall for en kar jeg vokste opp sammen med. Han gikk nettopp i mål etter 7,5 timer. Bra jobba, Fredrik!

Istid

Pokker, isskrapa ligger inni bilen, sammen med låsesprayen!

lørdag, mars 04, 2006

DeLand-morgen

Innimellom savner jeg morran på DeLand, etter morgentreningen og rett før tåka sprekker opp, akkurat det øyeblikket med ryggen mot hangaren med en kaffe før første løft.

fredag, mars 03, 2006

Horoskop

Horoskop er artige greier. Spesielt med tanke på valget som ble gjort en gang for lenge siden, mellom å bruke stjerner til å spå med, eller griselever. Uansett, de er artige. Det beste horoskopet jeg har kommet over, og som passer meg til enhver tid, er dette:

Det gjelder å finne en sunn balanse mellom ambisjoner og livsnytelse. Du trenger ambisjoner for å "holde deg på jorda". Men utarter det til strebing og pengejag, blir lengselen etter slaraffenland og "null forpliktelse" desto mer påtrengende.
Dagens motto: Viljen er ingen landsrett.

Sagt på en annen måte så er det på tide med litt slaraffenland, snart.

SM i fekting

SM i fekting finner sted på Fyrishov 22-23. april.