torsdag, september 29, 2005

Atari Lynx

Av en eller annen grunn har jeg drassa med meg en spillkonsoll siden steinalderen. En Atari Lynx. Den dukka opp av en eske her i Uppsala. I år er det mest Meija som har lekt med den, men det hender at jeg tar en runde på BMX'en eller hiver meg på surfebrettet og drar noen fete 1440-gradere.

I dag kom det en mms fra broder Tom i Oslo:
"Jeg trudde faderimeg jeg hadde kastan gett. Men her var'n." Han hadde funnet sin versjon av maskina fra steinalderen (øverst). Hans var enda eldre enn min (nederst).

Vi lurer begge på hvor i helvete flysimulatorspillet er blitt av. Selv har jeg standardspillet "California Games".

Noen kule fakta om Atari og Lynx:
1972, Atari Inc. startes for Nolan Bushnells 250 dollar.
1976, Atari Inc. selges av Bushnell til Warner Inc. for 28 millioner dollar.
1989, Atari Corp. slipper Atari Lynx, verdens første håndholdte spillsystem med fargeskjerm
.

Kilde: http://www.atarilynx.com/

Sjokk og vantro!

Kneet mitt gjør vondt så jeg droppet joggeturen i dag tidlig og tok en lang sykkeltur med Thula i stedet. Vel, tilbake på kontoret fikk jeg "lynmelding" (som det heter i Norge) fra Kaula. Han hadde tatt 30+20 pushups, hvorpå jeg kastet meg ned for å ta 30 kjappe. Sist jeg tok pushups så gikk det helt greit. Som tittelen viser så gikk det dritt denne gangen. Veien til 100 på to minutter ble plutselig veldig lang...

tirsdag, september 27, 2005

100 push-ups på 2 minutter

Kaula har en plan. Å klare 100 push-ups på 2 minutter. Ambisiøst? Ja, kanskje det. Uansett så sa jeg at jeg blir med på det. Både han og jeg klarer 40 "på raken". Altså er det et stykke igjen. Lengst for meg. Kaula klarte det da han var 14 år, 100 på 2, altså. Jeg har aldri tenkt den tanken engang. Før i dag. Takk, Kaula.
Her er reglene for pushups, og noen rekorder.

Treningsdagbok, september

27: En tidlig joggetur gjennom hele lysløypa.
25: En tidlig joggetur gjennom hele lysløypa.
22: En tidlig joggetur gjennom halve lysløypa.
21: Nakketrening med vekter.
18: Nakketrening med vekter.
11: Nakketrening med vekter. Svimmel som faen etterpå.
8: En tidlig joggetur gjennom halve lysløypa.
2: En tidlig joggetur gjennom halve lysløypa.

søndag, september 25, 2005

Lynet fra nord

Min norske favorittkonge, Harald 3 Hardråde, døde på denne dag, i 1066. Han levde litt av et liv, og med sin død sørget han indirekte for at en "nordmann" erobret England.

Kort fortalt så kjempet han som 15-åring i slaget ved Stiklestad, rømte til Gardarike og videre til Miklagard, hvor han ble kalt Lynet fra nord. I Miklagard kjempet han for den bysantiske keiseren i Middelhavsregionen, og samlet ganske mye gull til seg selv også, som han brukte til å bli konge i Norge i 1045. Han skal vistnok ha grunnlagt Oslo også.

Den 25. september 1066 falt han ved Stamford Bridge hvor han svekket den engelske kongen Godwinssons hær slik at denne tapte slaget ved Hastings mot Vilhelm Erobreren senere samme høst.

Vilhelm Erobreren var etterkommer av Gange-Rolv.

lørdag, september 24, 2005

Religiøs filosofi?

Jeg tok en test til: What's Your Religious Philosophy?
Svaret ble: You're not religious, but you've created your own kind of spirituality. Introspective and thoughtful, you tend to look inward for the divine. You are distrusting of all forms of organized religion. You especially dislike religious gurus and leaders, who you feel are charlatans.

Amen.

Min "spirituality" heter Visjonær fatalisme.

fredag, september 23, 2005

Svensk? Jasså, gitt!

Jeg kom over ei side, og tok en test: Hvilket språk skal jeg lære. Og resultatet ble svensk!

***You Should Learn Swedish***
Fantastisk! You're laid back about learning a language - and about life in general. Peaceful, beautiful Sweden is ideal for you... And you won't even have to speak perfect Swedish to get around!
What Language Should You Learn?

torsdag, september 22, 2005

Hundekamp = massasjetilbud

På dagens joggetur passerte Thula og jeg et kjærestepar med en hund som ikke var i bånd. Den fant ut at Thula så ut som et lett bytte, kanskje fordi hun var i bånd?

Den tok feil.

Uansett, resultatet ble at mannen, som bare passet på den "snille hunden som aldri bruker å gjøre slikt", ble kjempelei seg, selvfølgelig, for Thula fikk et lite sår i skallen, og han sa at han jobber i "komunhälsan" og tilbød meg gratis massasje, noe jeg syntes var morsomt.

Hva i alle dager hadde jeg fått tilbud om dersom Thula hadde blitt alvorlig skadet?

onsdag, september 21, 2005

Jeg visste det, jeg er veltrent!

Selv etter noen år uten noen form for trening, nå ja, nesten uten trening, er jeg fortsatt veltrent, i hvert fall i følge VGs Vektklubb.no. Riktignok sier deres test at "din BMI er 24,62, og om du ligger nærmere 25 enn 20 kan du, for ditt eget velbefinnende, kvitte deg med et par kilo".

Så står det videre:

PS: BMI (Body Mass Index) er ikke et eksakt mål på eventuell overvekt. Om du for eksempel er veltrent, er det mulig at du vil ha en høy BMI uten å være det minste overvektig.

Se der ja...

På tide med ny mobiltelefon

Meija fikk tak i min gamle P800, igjen. Det var ikke første gang det skjedde. Jeg har latt henne leke litt med den innimellom siden hun er så interessert i alt som blinker og piper, samt at jeg har hatt lyst på en ny. Men det tok seks måneder før hun klarte å slenge den hardt nok i gulvet til at noe gikk alvorlig i filler. Det har riktignok vært noe som har raslet inni den et halvt års tid, og for en uke siden sluttet vibreringen å fungere, men denne gangen er det alvorlig. Skjermen er "fucked". Det går å ringe inn, men uten skjerm blir det vanskelig å både ringe og sende noe som helst. Så tiden har kommet...

søndag, september 18, 2005

Adrian Nicholas

Er det mulig tenkte jeg da jeg sjekket innboksen og så en mail med "Tema: Adrian Nicholas", og det var det:

A friend have left us - Adrian Nicholas. You all knew him and have also skydived with him - I'm in loss of words. My thoughts go to Katarina and their daughter. I feel so empty - again a skydiving friend is lost to our community. You take care out there - stay safe.
Schwede


Åssen i helvete skjedde det, tenkte jeg videre, og logget meg på dropzone.coms "incident"-side:

Fatality: Texel, The Netherlands; Adrian Nicolas
With deep regret and sorrow we announce the death of Adrian Nicolas this saturday 17 september 2005 at around 3:30 pm.

Adrian was a highly experienced British parachutist with many thousands of jumps. During his 8th jump this afternoon he performed an expert landingmanouvre. During this correctly executed manouvre his AAD opened his reserve parachute at aproximatly 300 feet. His body was pulled in a horizontal direction because both parachutes were open. Just before he hit the ground he tried to correct this by release his main canopy. Even so he made such a hard landing that he died on the scene because of his injuries. CPR and emergency responds helicopter personel weren't able to save him. Our compasion goes out to his girlfriend, daughter, family and friends.

Paracentrum Texel


Å fy faen...

onsdag, september 14, 2005

VGs oljeorkanekspert

Da jeg surfet innom VG Nett den 30. august stusset jeg over at en "oljeekspert tordnet på TV" om orkanen Katrina. Her må det være en leif på ferde, tenkte jeg, og tipset Tom om dette. Han sendte sporenstreks mail til VG, og minutter senere var det noen som hadde rettet opp lefien.

Jeg har et tips til VG

Det staves "tips" ikke "tip".
En halvtime etter mail til VG var det rettet.

søndag, september 11, 2005

Minusgradene kom i natt

Den siste uka har gradestokken utenfor kjøkkenvinduet vist mellom 3 og 8 grader klokka sju på morran, men i dag hadde den ramla ned på -1. Den er her. Høsten.

Etter frokost ringte mora mi, fra Portugal, og 22 varmegrader. Hun reiste i går, og blir der til 17. desember.


Jeg fant et gammel satelittbilde av Alporcinhos på Google Earth.

torsdag, september 08, 2005

Driving While Black

"Før jeg kjørte bil, ble jeg også stoppet for «walking while black", sier Don Cheadle til VG.

Hørte jeg Land of the Free?

tirsdag, september 06, 2005

Ingemar Stenmark

"Hä gå int förklar nå för dom som int begrip."

mandag, september 05, 2005

Aikido

Misset litt når første nybegynnersøndag var for Aikido-treningen og stakk innom Uppsala Budoklubb på Fyrishov i går. Om ikke annet så fikk jeg med meg avslutningen på litt avansert trening, som virket helt ok, men jeg fikk også med meg litt for mye av smårare tradisjonsgreier som jeg ikke helt digga.

I kveld er høstens første nybegynnerdag for ju-jutsutreningen...

fredag, september 02, 2005

2. september 1893

"Alt står vel til i Norge, Deres Majestet", sa statsminister Emil Stang til Kong Oscar 2 i den første telefonsamtalen mellom Oslo og Stockholm.

Stang-slekten er forøvrig fra Halden, og ved siden av å ha hatt to stasministere, har den gjort det stort innen skog- og sagbruksbransjen, og grunnla blant annet Stangeskovene og Maarud.

Forresten, Stang-slekten fra Stangebråten i Aremark stammer fra Svend Hansen, som byttet navn til Stang på 1700-tallet.

Hansen var vel et vanlig navn på den tiden også.
Nå er det rundt 58 000 som heter Hansen i Norge.